eltatv-papa joeFlorens Artman, bivša portparolka Haškog tribunala pokušala je konobaru u prijedorskom restoranu “Papa Džo” da stavi bijelu traku oko ruke, a kada je on odbio, počela je da histeriše, pa je ispalo da nije htio da je usluži, tvrdi Darko Dakić jedan od vlasnika ovog ugostiteljskog objekta.

Reagujući na navode medija kako je bišoj porptarolki Tribunala uskraćeno ispijanje kafe u ovom lokalu, vlasnik objekta je rekao da to nije tačno i da nije bilo nikakvog incidenta, već da se radilo o isključivanju vođenja politike u ovoj kafani.

Konobar je odbio da mu se stavi bijela traka oko ruke, kaže Dakić, i rekao joj da ovaj restoran nije mjesto za bilo kakve političke i nacionalne priče, nakon čega je ona burno reagovala.

– Artmanova se jako iznervirala i počela da drži predavanja o demokratiji, građanskim pravima i slično. Bila je prilično neprijatna i svojim ponašenjem i postupcima ometala je rad konobara – rekao je Dakić.

n1-artman-prijedorU ovom prijedorskom restoranu ističu da u proteklih 17 godina, koliko posluju, nije zabilježen nijedan incident. Kažu da se svi gosti, bez obzira na vjeru, naciju ili bilo koje druge različitosti jednako tretiraju.

– Mi cijenimo sve svoje goste, a kod nas rade konobare svih vjeroispovijesti. Oni koji raspiruju nacionalnu mržnju i netrepeljivost nisu dobro došli u „Papa Džo“, naglašava Darko Dakić.

Podsjetimo, u Prijedoru je juče obilježen takozvani „Dan bijelih traka“, a nakon dešavanja u prijedorskom restoranu, Artmanova koja je tamo bila sa zagrebačkim fotografom Hrvojem Polanom, ona je medijima rekla kako je to bio “očigledan slučaj diskriminacije na javnom prostoru i ugostiteljskom objektu”.

Srpskacafe.com