kulturno ljeto- prijedor 2016Koncertom maturanata srednje Muzičke škole “Savo Balaban” sutra će zvanično početi manifestacija “Prijedorsko kulturno ljeto 2016”.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedor LJiljana Babić navela je da će manifestacija ove godine biti održana pod nazivom “LJeto u gradu”.

Babićeva je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da Prijedor po osmi put organizuje ovu kulturnu manifestaciju, koja će ove godine trajati do 31. avgusta i obuhvatiti četrdesetak različitih kulturnih sadržaja.

“Cilj nam je da predstavimo sve ono što je značajno u oblasti kulture u našem gradu”, rekla je Babićeva.

Ona je dodala da će u okviru “Prijedorskog kulturnog ljeta 2016” biti predstavljeni maskenbal, prodajne izložbe ručnih radova, gastro večeri, umjetničke i lutkarske radionice, koncerti i večeri folklora, te sajmovi omladinskog stvaralaštva i sportski susreti mladih.

srna-babic-najava kulturno ljeto 2016“Pozorište i ove godine nudi sadržaj pod nazivom `Pozorište za marku`, gdje se po simboličnoj cijeni ulaznice od jedne KM mogu vidjeti predstave iz dvije pozorišne sezone”, istakla je Babićeva.

Ona je dodala da u kreiranju programa kulturnog ljeta u Prijedoru učestvuju sve ustanove kulture, nevladine i omladinske organizacije, kao i mališani Dječijeg vrtića “Radost”, a da su mjesta dešavanja gradski trgovi, lapidarijum muzeja i ljetna bašta.

“Osim navedenog, organizovali smo brojne sadržaje u gotovo svim mjesnim zajednicma, ili kroz serijal `Selo veselo` ili kroz tradicionalne manifestacije koje se tokom ljeta dešavaju u Omarskoj, Kozarcu, Donjoj LJubiji, Brezičanima, Ćeli i drugim mjesnim zajednicama”, kaže Babićeva.

SRNA