srna-sds prijedor-rzr ljubija-prodajaPredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor Dušan Berić ocijenio je danas da bi najbolje bilo da Vlada Republike Srpske odgodi odluku u vezi sa prodajom državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “LJubija” Prijedor.

“Molimo ljude koji donose odluku o prodaji državnog kapitala RŽR da tu odluku odgode jer trenutno stanje na svjetskom tržištu i dominacija kineskih proizvođača ne pogoduju prodaji”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Berić, koji je i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, naveo je da izraelski ponuđač nije kredibilan kupac, da je “Arselor Mital” suviše ozbiljna firma da bi u ovo vrijeme kupovala RŽR, ali da na svoje ranije ponude za kupovinu “nije imala sagovornika u Vladi Republike Srpske”.

“Pozivam i one koji su prije dvije godine spriječili prodaju istom izraelskom kupcu, koji je nekvalifikovan, da to učine i sada i da se ponovo pokuša naći dogovor sa `Mitalom`, koji je kredibilan kupac”, poručio je Berić.

On smatra da bi se prodajom RŽR-a nekvalifikovanom kupcu ugasilo rudarstvo na području Prijedora koje je na ovim prostorima počelo prije stotinu godina.

SRNA