elektrodistribucija prijedorPreduzeće “Elektrokrajina” saopštilo je danas da je slučaj lica čiji su inicijali N.A. iz Prijedora, osumnjičenog da je oštetilo preduzeće za 214.000 KM, otkriven internom kontrolom u preduzeću.

“Kao takav dokumentovan je i prijavljen MUP-u Republike Srpske 11. juna 2014. godine”, navodi se u saopštenju “Elektrokrajine”, nakon današnjeg saopštenja Centra javne bezbjednosti Prijedor da je Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnesen izvještaj protiv lica N.A. osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Lice N.A. je u “Elektrodistribuciji” Prijedor vršilo dužnost tehničara, u Odjeljenju javne rasvjete i priključaka do 6. juna 2014. godine, kada je dobilo rješenje o prestanku radnog odnosa jer je steklo uslove za penzionisanje.

“`Elektrokrajina` je ovim slučajem potvrdila da je posvećena razotkrivanju nezakonitih radnji i podnošenju prijava protiv svih zaposlenih u preduzeću za koje se internim kontrolama utvrdi ili osnovano sumnja da su počinili krivično djelo na štetu preduzeća i/ili naših kupaca”, ističe se u saopštenju “Elektrokrajine”.

Lice N.A. /62/ iz Prijedora osumnjičeno je da je kao odgovorno lice u preduzeću “Elektrokrajina” Banjaluka – “Elektrodistribucija” Prijedor oštetilo firmu za 214.000 KM, saopšteno je ranije danas iz CJB Prijedor.

Ovo lice osumnjičeno je da je od 2011. do 2014. godine prilikom prijema zahtjeva za izdavanje saglasnosti za priključenje novih potrošača na elektro-mrežu, uprkos obaveza da se taksa za priključenje uplaćuje posredstvom banke, od novih potrošača tražilo i uzimalo novac u gotovini.

“Tako primljeni novac lice nije uplaćivalo na žiro-račun preduzeća već zadržavalo za sebe, a jedan dio novca pravdalo sačinjavanjem falsifikovanih uplatnica koje je upotrebljavalo u poslovanju kao da su istinite”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com