avaz-tanjin cokoladni svijet (1)U njenoj kuhinji čokolada ima posebno mjesto. Bijela, mliječna, ona za kuhanje… potpuno je svejedno, jer Tanja Veselinović (54) iz Prijedora od te slastice pravi sve što joj padne napamet.

Nešto neobično

To su kuće, automobile, korpe prepune neobičnih slatkiša…. Njena “igra” s čokoladom traje ponekad i satima, sve dok ne dovrši ono što je zamislila.

– Godinama sam pravila torte i kolače i onda sam poželjela nešto neobično. Čokolada je jedinstven materijal. Ako nešto pokvarim, mogu i popraviti, a krajnji rezultat uvijek je fantastičan – kaže Prijedorčanka.

Dodaje da bi voljela, poput Vijan (Vianne), junakinje filma “Čokolada”, otvoriti svoju prodavnicu čokolade da u njoj izloži sve svoje čokoladne čarolije.

avaz-tanjin cokoladni svijet (2)Kupovna moć

-Želim da u pogledu kupca mogu prepoznati koji čokoladni kolač najviše voli. A imam ih baš mnogo. Banja Luka bi bila idealna za jednu takvu trgovinu, jer je kupovna moć tamo bolja. Za tu priliku bih malo usavršila svoje znanje, recimo u Parizu, koji ima bezbroj takvih radnji – kaže Tanja.

Dok to ne ostvari, čokoladom će se baviti iz hobija, na radost ukućana i prijatelja koje često obraduje nekim neobičnim čokoladnim slatkišem.

Dnevni avaz