elektrodistribucija-prijedorŠezdesetdvogodišnje lice iz Prijedora čiji su inicijali N.A. osumnjičeno je da je, kao odgovorno lice u preduzeću “Elektrokrajina” Banjaluka /”Elektrodistribucija” Prijedor/, oštetilo preduzeće za 214.000 KM, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Optužnica ga tereti da je od 2011. do 2014. godine, tokom prijema zahtjeva za izdavanje elektroenergetske saglasnosti za priključenje novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, pored obaveze da se taksa za priključenje uplaćuje putem banke, od novih potrošača tražilo i uzimalo novac u gotovini.

“Lice nije uplaćivalo novac na žiro-račun preduzeća, već ga je zadržavalo za sebe, dok je dio novca pravdalo sačinjavanjem falsifikovanih uplatnica”, navedeno je u saopštenju.

elektrodistribucija prijedorPrijedorska policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica N.A. o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com