neggio debeli piccola italiaDragi moji gosti,
IL PIÙ GRANDE EDONISMO POSSIBILE È MASSACRARE LA SCROFA, MA CHE ESSA NON URLA.

Poslije sijaset vremena, evo nas ponovo sa novim inter-galaktičkim spektaklom, koji će po svom sjaju i masnoći nadmašiti sve prethodne. Kao što možete vidjeti na pratećem plakatu, očekuje nas eruptivno-avangardna noć pod nazivom – „NEGGIO DEBELI PICCOLA ITALIA“.

U pitanju je veče simbioze Vaše i naše krčme sa božanstvenom Italijom. Ova noć će u potpunosti biti obilježena „žabarskom” istorijom, kulturom, kuhinjom, tradicijom, muzikom, sportom… gdje će poseban akcenat biti stavljen na humanitarno-socijalne akcije „ŠPAGETE ŽIVOTA“ i „KAD BI ŠPAGETA BILO VIŠE“, u kojima će svi prisutni gosti biti počašćeni tanjirom najjeftinijih i najsocijalnijih špageta. Naravno, bez bilo kakvih priloga, tzv. GOLE ŠPAGETE! Međutim, raduje podatak da im nije prošao rok trajanja. Špagete će biti pripremite i skuvate u posebnom kazanu, koji je specijalno za ovu priliku napravit u Volaru (a đe bi drugo).

Takođe, ove noći će Vaša i naša krčma premijerno poslužiti svoj originalni i dosade neviđeni specijalitet – „ULTRAMASNA KRMATNA SA PARMEZANOM“. Cijena je, kao i sve ostalo kod Neđe, nestvarna – 15 KM je kila ove gurmanske blagodeti. Samo lud čovjek bi pomislio da je to sve. Specijalno za ovu noć, pripremili smo Vam nevjerovatnu i nestvarnu akciju, u kojoj će flaša bijelog vina koštati apokaliptično-jednocifrenih 9 KM. Svojski smo se potrudili da ostvarimo najnižu cijenu, koja je do sada bila u vlasništvu lokalnih piljara u Mogadišu i Ndžameni. Piva, Neđina rakjetna i ostali alkoholni derivati, ostaju po nepromijenitim cijenama, što opet u prevodu znači, da smo najjeftiniji u Kosmosu Karla Sagana. Očekuje se da „NEĐINO SVETO TROJSTVO“ (Gane, Prica i Pećko) specijalno za ovu priliku formira bermudski trougao, gdje će tajanstveno i misteriozno nestajati svaka kap Neđine volarske brlje.

I još jedna, možda i najbitnija stvar vezana za ovaj spektakl. Čitavu noć sa zvučnjaka će da tuču milozvučne melodije planetarno čuvenih italijanskih KANCONA. Smjenjivaće se pobjednik Jevrovizije iz ’90, balzamovani Toto Kutunjo, a biće tu i Umberto Toci, Adrijano Svinjentano, Al Krmino & Romina, Eros Svinjaroti… Zamislite samo scenu, kako obnevidjeli od alkohola zakucavate glavu u tanjir sa špagetama, dok pod svodovima krčme odjekuje „Insieme“ ili „Felicita“. Uletiće tu ponekad i giganti tipa Bočeli i Pavaroti, a možda i Ana Oksa, da joj se zapjeva koja prigodna i da joj se sjetimo majke i familije. Ne trebate ni sumnjati da ćemo ispoštovati sve pobjednike San Rema, a iskopaćemo i pokoje velemajstorstvo filmske muzike neponovljivog Morikonea. U toaletu krčme ćemo okačiti lascivni poster Monike Beluči, da se svi prisutni gosti (po potrebi) mogu olakšati viška holesterola. Sa sjetom ćemo prozboriti i pokoju o Benitu Musoliniju i svim blagodetima i pošastima fašizma, koje nam je veliki Duče ostavio u amanet (dabogda triput u sanduku izgorjo). Nećemo zapostaviti ni “žabarsku” pop-kulturu, pošto pripremamo „ZAMAŠĆENI STO“ o svim Bonelijevim strip junacima, a biće riječi i o čuvenom Mundijalu u Italiji ’90, te misteriji koja se do danas proteže, po kojoj su Zenga, Bađo i Skilaći noć prije polufinalne utakmice sa Argentincima pojeli čitavo prase.

Sve ovo će biti i više nego dovoljno, da vašu i našu krčmu popunimo do tačke pucanja i ključanja, a šta će biti kasnije, najmanje je važno. Omladina, kafana, piće, neko radi, neko ne radi…Najbitnije je da se mi svi dobro i kvalitetno sprovedemo.
PETAK, 17. jun krmožedne 2016. godine,
VOLI VAS VAŠ NEĐO!!!!!