rakelici pucnjava (1)Policija i dalje traga za tri nepoznata, maskirana i naoružana lica koja su u petak na regionalnom putu Rakelići – Marićka kod Prijedora sletjela s puta, zapalila automobil u kojem su bili i potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Iako se u petak govorilo da su naoružana lica pucala na radnike koji su radili na održavanju puta i nastojali da im pomognu misleći da je riječ o saobraćajnoj nesreći, iz Centra javne bezbjednosti Prijedor je saopšteno da je istragom utvrđeno da nije bilo pucanja iz vatrenog oružja, već su se čule eksplozija stakla i guma zapaljenog automobila, koje su ličile na pucnjavu.

U Rakelićima kod Prijedora, koji su prekjuče zbog naoružanih razbojnika, bili pod opsadom policije, sada je mirno. Naoružani, maskirani razbojnici još su u bjekstu. Prekjučerašnji događaj uznemirio je mještane, ali se život u selu normalizovao, ljudi obavljaju svakodnevne poslove.

rakelici pucnjava (2)Utiske sabira Vojo Aleksić, koji je imao bliski susret s naoružanim razbojnicima.

– Јa sam samo vidio dole momka sa puškom, samo sam pobjegao, nisam htio prilaziti tome, vidio sam neku paljevinu i nisam znao šta se dešava i i ja sam pobjegao – priča Aleksić.

Policijskom istragom je utvrđeno da su tri razbojnika bila maskirana i naoružana, ali da nisu pucali.

Policijski uviđaj trajao je u petak do kasnih popodnevnih časova. U potrazi za razbojnicima bili su angažovani pripadnici MUP-a Republike Srpske, specijalna policija, ali i helikopteri. Međutim, za razbojnicima se još traga. Pretraživanjem terena nisu pronađene čaure metaka.

nezavisne-rakelici-potraga (1)– Policijski službenici su na osnovu tragova koji su pronađeni na licu mjesta i izjava svjedoka utvrdili da nije bilo pucanja iz vatrenog oružja, te da su pomenuti prasci nastali od dinamičnog sagorijevanja zapaljenog putničkog automobila. Na užem i širem mjestu događa i dalje se nalaze policijski službenici koji preduzimaju druge mjere i radnje s ciljem pronalaženja aktera ovog događaja -rekla je Marija Matić portparolka CЈB Prijedor.

Policijske snage i dalje su na terenu. Iako su u medije plasirane informacije da su razbojnici bježeći iz pljačke, sletjeli automobilom s puta, iz Centra javne bezbjednosti Prijedor i MUP-a Unsko-sanskog kantona, tvrde da nije bilo pljačke.

RTRS
Foto – Nezavisne
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com