borac kozarska dubica-omarskaTako je božijom voljom bilo, a ko zna gdje „izrežirano“ da poslije komšijskog derbija u okviru 28.kola Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad u KozarskojDubici, gdje je Borac savladao Omarsku sa 2:0, „čaša žuči“ bude prelivena u oba kluba.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u prvom poluvremenu autogolom Nemanje Maleševića i 12. ovosezonskim pogotkom Predraga Pralice.

Međutim, u finišu susreta sudija Bojan Panić iz Prijedora pokazao je čak četiri crvena kartona, po dva na obje strane.

-Od srca čestitam svojim igračima. Njihova pobjeda je čista kao suza, a nemam zamjerki i na ponašanje gostiju kojima su bodovi bili potrebni. Jedino se pitam ko nas „satanizuje“ i u godini kada klub slavi osam decenija postojanja tjera u niži rang?! Očigledno je da se neke stvari „kuvaju“ mimo terena. Baš je Predrag Pralica dobio treći žuti karton, a isključeni su nam Stefan Štrbac i Ognjen Pralica pred, možda, odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak protiv dobojskog Željezničara. I nije to samo sada, traje to, ćutao sam, nikada ne komentarišem ni suđenje, ali više ne mogu. U Fudbalskom savezu Republike Srpske morali bi da se zamisle, Iztršnom odboru, ne znam i već kojim tijelima. Bilo je tamo, a i gradeći svoju karijeru preko Borca, i naših ljudi, ima ih, čime su nas zaštitili. Nismo tražili da nam niko pomaže, ali ne i da nam odmaže – rekao je trener Dubičana, nekada sjajni prvotimac banjalučkog Borca i Rijeke Vlado Kotur.

Nisu bili zadovoljni ni Omarščani, koji su ovim porazom, zaostali za liderom dobojskom Slogom šest bodova i šanse za se domognu titule i plasmanu u elitu Srpske sveli na minimum.

A bili su sasvim blizu željenog cilja.

-Sudija Panić nam nije dozvolio da igramo. Iz takve situacije i okolnosti je i izašao kao plod autogol, a prije slobodnog udarca iz kojeg nam je protivnik drugi put zatresao mrežu u dva navrata nije svirao prekršaj za nas. Pogubio se djelilac pravde i kada je došlo do tog incidenta, iako sigurno je bio pritisak i na njemu. Kroz šta smo sve prolazili, nije ni čudo što se i ovako nešto dogodilo. Fudbal će se i dalje igrati, žao mi je momaka, jer su dali sve od sebe u ovom prvenstvu. Jednom sam se već povlačio iz sporta, nisam siguran da li ću i dalje u njemu ostati – istakao je trener Omarske Milenko Vuleta.

Možda je, ipak, umjesto Panića, povjerenje da vodi ovaj susret trebalo ukazati nekom drugom.

Međutim, u RS, gdje mnogo toga, počev od činjenice da je ostala sa samo dva predstavnika u Premijer ligi BiH, pa do najnižih nivoa takmičenja, mnogo toga ne štima.

Nije ni čudo što su apeli stigli i od ovih rivala i starih sportskih prijatelja…

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska