kup grada-podgrmec-fsa prijedor (1)Član Pete lige FSP Prijedor iz Oštre Luke bio je na dobrom putu da napravi još jednom veliko iznenađenje u „Jelen“ Kupu grada Prijedora, ali je poslije eliminacije finaliste u posljednja dva takmičenja, ekipe Brzog iz Busnova, jedanaestercima, ovoga puta u polufinalu poklekao udarcima sa „bijele tačke“, Podgrmeč: FSA Prijedor 2:2 pen. 4:5.

Napadač ekipe trenera Dragana Antonijevića Boris Lovrić od junaka „izrastao“ je u tragičara susreta.

Dva puta doveo je domaće u vođstvo, već u 3.minuti, pogodivši cilj, poslije kornera Marka Đenadije, a potom kada je u 36.minuti iskoristio asistenciju Siniše Duvnjaka za rezultat poluvremena od 2:1.

U međuvremenu Brane Granatić je u 23.minuti postigao prvi gol za goste, zahvativši loptu koja je išla po zemlji na „prvoj“ stativi sa „peterca“, ujedno i završivši veoma dobru akciju u kojoj su učestvovali Rajko Pekija, Srđan Torbica i Miloš Rudak.

U nastavku izabranici trenera Nenada Bašića, ipak su opravdali ulogu favorita u ovom meču i zasluženo izborili plasman u finale, gdje će im rival biti drugoligaš Omarska.

kup grada-podgrmec-fsa prijedor (2)Do drugog izjednačenja regionalni ligaš Republike Srpske stigao je u 82.minuti.

Iskusni „lisac“ sa osjećajem za gol, Vedran Kušmić, koji je ušao u drugom poluvremenu u igru, pokazao se kao pravi „džoker“.

Prihvatio je loptu koju je odbio golman rivala Zoran Ćurčija i rutinski je poslao u mrežu.

Prilikom „penal-ruleta“ svi izvođači su bili precizni, a pomenuti Lovrić u drugoj seriji tukao je daleko od stative, ispostaviće se na kraju, za tugu svoju i svojih saigrača.

U tome i jeste draž Kup-nadmetanja, a po Božijoj volji, kao i onoj staroj „gdje dobiješ na ćupriji-izgubiš na mostu“, ovoga puta Podgrmeč nije uspio, ali zaslužuje komplimente za prikazane partije.

Podgrmeč: FSA Prijedor 2:2(2:1) pen. 4:5

Oštra Luka
Stadion: FK Podgrmeč
Gledalaca: 100
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor) 8
Strijelci: Lovrić u 3. i 36. za Podgrmeč, a Granatić u 23. i Kušmić u 82.minuti za FSA Prijedor
Strijelci iz jedanaesteraca: Đurkić, Đenadija, Petković i Eremić za Podgrmeč, a Kotaran, Rudak, Karupović, Pekija i Torbica za FSA Prijedor

PODGRMEČ:
Ćurčija 6,5, Petković 7, Đurkić 7,5, Đenadija 7,5, Vasiljević 7, Sušić 6,5 (od 53. Dušanić 6), Eremić 6,5, Crnomarković 7, Šakić 7, Duvnjak 7,5

FSA PRIJEDOR:
Novaković 7, Drinić 7, Kotaran 7, Granatić 7 (od 56. Karupović 7), Čačić 7, Kecman 6,5 (od 60.Došenović 6,5), Radoš 6 (od 46. Kušmić 7), Rudak 7,5, Torbica 7,5, Mršić 7, Pekija 7

Igrač utakmice: Srđan Torbica (FSA Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com