prijedor-student-finale-2mec (5)Košarkaši Prijedora na domaćem terenu imaju meč loptu za osvajanje šampionske titule u Republici Srpskoj. U finalnoj seriji plej ofa vode protiv banjalučkog Studenta sa 2-1 u pobjedama.

Prijedorčani su nakon uvodnog poraza u seriji, zbili redove i sa dvije pobjede u nizu, anulirali prednost domaćeg terena koju su imali Banjalučani pred start finala. Dvije ekipe su do sada ukupno šest puta odmjerile snage ove sezone, tako da tajni nema.

“Poznajemo im igru dobro, igraju konstantan presing i dobru odbranu u pik en rolu. Pobjediće ekipa koja bude imala jaču volju”, smatra Mihajlo Zvonar, KK Prijedor.

prijedor-student-finale-2mec (6)Košarkaši Studenta, put Prijedora kreću potpuno rasterećeni, iako poraz znači i oproštaj od šampiosnke titule. Kako ističu u ovom klubu, samim plasmanom u finale plej ofa napravljen je veliki rezultat, kojem se ni oni sami nisu nadali.

“Velika nagrada za nas je što smo se plasirali u plej of i što smo obezbijedili našim mladim igračima najmanje tri utakmice u finalnoj seriji. U rotiranju tih 10 mladih igrača se nije insistiralo na nekom rezultatu, tako da ni u ovoj finalnoj seriji nismo opterećeni”, istakao je Aleksandar Čikić, trener KK Student.

Ipak, kaže Ćikić, bijelu zastavu ne nosimo u Prijedor, i uradićemo sve da seriju vratimo u Banjaluku i da o šampionu Srpske odlučuje peta utakmica. Pored titule, pobjednnik finala obezbijediće i plasman u Ligu 12 BIH naredne sezone.

ATV BL
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com