kozara open-tk spartak treci (1)U okviru obilježavanja 16.maja, Dana grada Prijedora, održano je prvo međunarodno takmičenje u tekvondou pod nazivom „Kozara Open“ čiji organizator je bio Tekvondo klub „Kozara“.

Na ovom takmičenju učestvovalo je gotovo 300 takmičara iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Boje našeg grada branile su ekipe domaćina „Kozare“ te „Ljubija“ i „Spartak“.

Cijeli takmičarski dan protekao je u dominaciji klubova iz grada domaćina pa su Prijedorčani u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji bili najuspješniji.

Ekipno prvo mjesto zauzeo je tim „Ljubije“ koji su bili i najbrojniji na ovom takmičenju, drugi su bili domaćini „Kozara“ a treće mjesto ekipno zauzeo je najmlađi tekvondo klub „Spartak“, koji je imao znatno manje takmičara u odnosu na druga dva kluba.

kozara open-tk spartak treci (2)-Ovakav ekipni rasplet sam i očekivao, a ispostavila se tačnom moja teza od ranije da su ova tri kluba trenutno najbolje tekvondo ekipe u Republici Srpskoj. Ovom prilikom se zahvaljujem domaćinima na odličnoj organizaciji, prije svega Igoru Đukanoviću, sudijama na izuzetnoj korektnosti i odličnom dijeljenu pravde kao i glavnom sudiji turnira Maji Stojković. Posebno čestitam svojim takmičarima na izuzetnom požrtvovanju i roditeljima koji su ih cijelo vrije bodrili sa tribina – rekao je Stevica Dronjak, strateg „Spartanaca“.

On je dodao da je ovaj turnir još jedan u nizu na kojem klub pokazuje da ima odlične takmičare i velike talente.

-Ovaj put smo isprobali i neke od početnika koji su pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa takmičarima koji treniraju i po nekoliko godina. Želim da čestitam timovima „Ljubije“ i „Kozare“ na njihovom uspjehu i nadam se da ćemo i na narednim takmičenjima donositi medalje i pehare i sa ponosom predstavljati grad iz kojeg dolazimo. Ovo je pobjeda Prijedora, a to su pokazali naši timovi, što je najbitnije – zaključio je Dronjak.

kozara open-tk spartak treci (11)Na ovom takmičenju Spartanci su osvojili 29 medalja.

Zlatni su bili: Marko Sirar, Anđela Grabež, David Velaula (35 mečeva bez poraza), Dragan Radanović, Srđan Bunić, Zorana Stojnić, Andrej Radanović i Jovana Pančić.

Srebrnim medaljama okitili su se: Aleksej Bura,Bojan Kešić, Dejan Velaula, Nevena Vučeta, Mirela Radić, Miloš Grujić, Stefan Stojnić, Aleksandar Radić, Lana Sredić, Anđela Mrkić i Nikolina Rosić.

Bronzane medalje su osvojili: Dajana Kešić, Andrea Berić, Sandra Tomaš, Anja Muzgonja, Milica Marmat, David Rubin, Mitar Pušac, Mihajlo Đurić, Jovana Jukić, Marina Radanović.

Za najbolju kadetkinju ovog turnira proglašena je Anđela Grabež članica Tekvondo kluba „Spartak“ Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kozara open-tk spartak treci (3) kozara open-tk spartak treci (4) kozara open-tk spartak treci (5) kozara open-tk spartak treci (6) kozara open-tk spartak treci (7) kozara open-tk spartak treci (8) kozara open-tk spartak treci (9) kozara open-tk spartak treci (10) kozara open-tk spartak treci (12)