rtvpd-susreti urijasa (1)Tradicionalnoj manifestaciji, 36. susretu Urijaša, prethodila je utakmica pjetlića “Urija” gdje većinu čine članovi Škole fudbala “Braća Đurovski”.

U zanimljivom susretu ljubitelji fudbala su bili u prilici da vide 10 golova. Tim “plavih” je slavio rezultatom 6:4.

Đorđe Milinković je postigao tri gola, a u listu strijelaca su se upisale djevojčice Tijana Zorić i Anđela Timarac, te Aleksandar Tadić koji je dobio posebno priznanje Odbora ovih susreta.

Školi fudbala je uručena fudbalska lopta.

Tradicionalni derbi mladih i starih Urijaša pokazao je da, uprkos poznim godinama, igraju kvalitetan fudbal. Prvi gol za veterane postigao je Leo Samardžija, a nakon dva gola Gorana Šalabalije mladi su došli u vođstvo. Krajnji rezultat je bio 4:4. Za najboljeg aktera vječitog derbija proglašen je Leo Samardžija.

Nakon utakmice veterana i mladih više od 300 Urijaša i njihovih gostiju se družilo.

Tom prilikom Tanji Goronjić uručeno je priznanje namijenjeno đaku generacije škole “Petar Kočić”.

Organizovana je i tombola sa vrijednim nagradama.

susret veterana urija i novog mestaOvogodišnji 36. susreti Urijaša imali su i međunarodno obilježje. Naime, dan prije susreta fudbalski veterani “Krke” iz Novog Mesta bili su gosti veterana “Urija”. To je prva, uzvratna posjeta prijatelja iz Slovenije.

Susret u Novom Mestu završen je rezultatom 5:4 za domaćine, a u prijedorskom revanšu bilo je 1:0 za goste.

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Slaviša Božićić, incijator susreta veterana.

U trećem poluvremenu, ispred doma na Urijama upriličeno je druženje koje je potrajalo do zore. Urijaši su pokazali svoje veliko srce, veliku dušu, želju za zabavom i poštovanjem različitosti.

RTV Prijedor

rtvpd-susreti urijasa (2) rtvpd-susreti urijasa (3) rtvpd-susreti urijasa (4)