omarska-ljubic-otvaranje tribine 1U susretu 15. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad, fudbaleri „Omarske“ su pred svojim navijačima savladali ekipu „Ljubića“ iz Prnjavora rezultatom 2-1(1-0).

Utakmica samo što je počela domaći su stigli do prednosti. Igrala se tek 2. minuta kada je u kaznenom prostoru gostiju oboren Hrvaćanin. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ognjen Jaćimović za veliko slavlje oko 300 domaćih navijača.

Nastavak prvog dijela igre donio je nešto bolju igru i nekoliko poluprilika za izabranika Milenka Vuleta dok su gosti svoje šanse tražili preko kontranapada ali u prvih 45 minuta nisu bili u prilici da ozbiljnije ugroze Petrovića.

omarska-ljubic-otvaranje tribine 3Početak drugog poluvremena donosi nešto bolju i konkretniju igru „Ljubića“.

Igrala se 59. minuta kada je sa preko 30 metara iz slobodnog udarca šutirao Balaban. Petrović loše reaguje i već uhvaćenu loptu ispušta iz ruku a „zaboravljeni“ Kovač pritrčava i plasira je u nebranjeni dio mreže na veliku radost saigrača i desetak ljubitelja kluba iz Prnjavora koji su se našli na tribinama u Omarskoj.

Već u sljedećem napadu Prnjavorčani su mogli i do potpunog preokreta. Nakon napada po desnoj strani Jovanić iskosa pogađa stativu, na odbijenu loptu natrčava Aleksandar Zizak ali Nišević požrtvovanim uklizavanjem blokira prazan gol i odbija loptu u korner.

omarska-ljubic-otvaranje tribine 4Gosti se potom povlače a trener „Omarske“ pokušava izmjenama promijeniti rezultat.

Pokušavali su domaći nakon prekida ali odbrana „Ljubića“ je na visini zadatka sve do 78. minuta.

Lopta dolazi do Miljevića koji se nalazi iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru gostiju. Iskusni napadač pokušava nabaciti na peterac ali lopta pogađa u ruku Kovačevića, sasvim dovoljno za glavnog sudiju Ajdera koji po drugi put pokazuje na bijelu tačku u korist „Omarske“. Gostujući igrači protestvuju ali uz dodijeljena dva žuta kartona odluka se ne mijenja.

Jaćimović ponovo stavlja loptu na „kreč“ i po drugi put je uspješniji od Radulovića za novo vođstvo domaćih.

Posljednju priliku za promjenu rezultata imali su gosti ali je Kovačević loše izveo slobodan udarac sa 25 metara nakon čega je sudija odsvirao kraj.

omarska-ljubic-otvaranje tribine 2Svečano otvorene novoizgrađene tribine

Prije samog početka meča upriličena je mala svečanost. Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić je svečanim presijecanjem vrpce otvorio novosagrađenu tribinu na stadionu FK „Omarska“.

On je tom prilikom naglasio da Gradska uprava oko 5 odsto svog budžeta odvaja za sport kao i za infrastrukturne objekte u ovoj oblasti poput istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru, izgradnju nove sportske dvorane na Urijama kao i tribine na stadionu u Omarskoj.

„Ono što je karakteristično za fudbalski klub iz Omarske je činjenica da se on isključivo oslanja na potencijal, odnosno omladinu, sa područja Omarske. Njihovi dobri rezultati u više kategorija i njihov entuzijazam u razvoju sporta na ovom području opredijelili su nas da im pomognemo i prilikom izgradnje ovih tribina“, rekao je Pavić.

Predsjednik FK „Omarska“ Svetozar Krecelj je novinarima potvrdio da je u izgradnju tribina utrošeno oko 41.000 KM. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je za tribine obezbjedilo 10.000 KM dok je prije nekoliko godina za temelje obezbjeđeno 20.000 KM, Grad Prijedor je osigurao 10.000 KM, porodica Lemić 5.000 KM, Željko Buvač 5.000 KM, Arselor Mital Prijedor je donirao kamene agregate i rad mašina u vrijednosti od 7.000 KM dok su brojni prijatelji i simpatizeri kluba donirali iznose od 20 do 500 KM.

Kapacitet danas otvorene tribine na stadionu FK „Omarska“ je 300 mjesta.

FK „Omarska“ Omarska – FK „Ljubić“ Prnjavor 2-1(1-0)

Stadion FK „Omarska“
Gledalaca: 300
Sudije: Vanja Ajder(glavni sudija), Željko Vukić i Milan Dujaković(pomoćne sudije)-svi Banja Luka
Delegat: Zoran Jeftenić(Prijedor)
Kontrolor suđenja: Radenko Kukavica(Novi Grad)
Žuri kartoni: Zdjelar, Jaćimović, Kvočka (Omarska), Modić, Balaban, Zizak A., Kovač, Ćirković, Kovačević, Zizak B., Kostrešević (Ljubić)

Strijelci:
1:0 Jaćimović (2′ – 11 metara)
1:1 Kovač (59′)
2:1 Jaćimović (78′ – 11 metara)

FK Omarska
Petrović, Nišević(od 76. Miljević), Anđić, Romanić Bojan, Nišević, Grahovac, Krecelj, Zdjelar, Romanić Dejan(od 62. Romanić Darko), Jaćimović, Hrvaćanin(od 70. Kvočka)
Trener-Milenko Vuleta

FK Ljubić
Radulović, Lazić(od 80. Kostrešević), Kovačević, Zizak B., Šarčević, Balaban, Deket, Jovanić(od 60. Ćirković), Kovač, Modić(od 70. Petrović), Zizak A.
Trener-Goran Kostrešević

Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović