preduzetnicka obuka-osnovci (1)Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora pobjednici su takmičenja prijedorskih osnovnih škola iz preduzetništva i poslovnog planiranja u okviru projekta Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” pod nazivom “Preduzetnička obuka za mlade”.

Pobjednički rad je biznis plan za izradu dječijih kreveta, a u njegovoj izradi učestvovali su učenici Jelena Sajdel, Anja Dražić, Jovana Medić, Teodora Galonja i Milica Despot sa nastavnicom Slađanom Ćopić.

Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ “Petar Kočić” iz Prijedora Nataša Kondić, Jovana Topić i Bojana Stupar za projekat proizvodnja kopči za voćarsku i ratarsku kulturu sa nastavnicama Natašom Milošević i Svjetlanom Marić.

preduzetnicka obuka-osnovci (2)Treća nagrada za izbor najboljeg biznis plana pripala je učenicima OŠ “Kozarac” Almedinu Gariboviću, Almedinu Bahonjiću, Ahmetu Kahrimanoviću, Eldinu Baliću, Almiru Aliću i DŽenanu Pandžiću za projekat proizvodnja prirodnog soka, sa nastavnicom Merisom Ćošabić.

Branislav Vujasin iz Agencije “PREDA-PD” rekao je da je pretprošle godine u ovom projektu učestvovala samo OŠ “Branko Ćopić”, prošle devet, a ove deset od ukupno 12 osnovnih škola sa područja Prijedora.

Prvoplasirani učenici dobili su novčanu nagradu od 200 KM, drugoplasirani 150 KM, trećeplasirani 100 KM, a svaki od nastavnika koji je vodio timove učenika po 100 KM.

OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor dobila je novačnu nagradu od 600 KM za prvoplasirani biznis plan.

Projekat “Preduzetnička obuka za mlade” Agencija “PREDA-PD” u saradnji sa gradom Prijedorom realizuje od 2005. godine među učenicima završnih razreda u srednjim školama, a od školske 2013/2014. i među učenicima devetog razreda u osnovnim školama.

Tekst – SRNA
Foto – Darko D. – www.prijedordanas.com