eltatv-prostor za pseIako je jedan od najvećih gradova u Srpskoj, Prijedor nema nijednu uređenu površinu predviđenu za izvođenje pasa.

Prijedorčanka, Jelena Vučenović, ističe da je nedopustivo da taj grad nema nijedan prostor namijenjen za izvođenje pasa. Tvrdi da je svakodnevno sučena sa problem gdje izvesti svog kućnog ljubimca. Vrlo često dolazi I u sukob sa svojim sugrađanima, kojima smetaju životinje.

– Valjalo bi da imamo takav prostor, jer mi svi koji smo vlasnici pasa trudimo se da ih izvodimo tamo gdje nema djece, da im ne smetamo. Ne vole svi pse, a mnogi ljudi imaju I strah od pasa, kaže Jelena.

Jelenino mišljenje dijeli i njen sugrađanin, Boris Latinović. Krajnje je vrijeme, smatra Boris, da se u gradu na Sani stvore osnovni uslovi za izvođenje pasa.

– Mislim da je to jedan od problema ovog grada. Mi smo stalno u sukobu sa građanima, koji nas upozoravaju da u parkovima nema znakova da psi mogu tu boraviti. Bilo bi svima lakše da se napokon pronađe prostor za pse, ističe Boris Latinović.

I ostali vlasnici pasa sa kojima smo razgovarali potvrdili su nam ovu priču. Sramota je, kako kažu, da grad kao što je Prijedor još uvijek nema uređenu površinu za šetnju kućnih ljubimaca.

Sluha za ovaj problem, u gradskoj upravi, po svemu sudeći nema. Na naše pitanje hoće li Prijedor uskoro dobiti uređen prostor za pse, do zaključenja ove emisije nismo dobili odgovor.

U Odjeljenju za prostrno uređenje grada u telefonskom razgovoru su nam rekli da to nije njihova, već nadležnost Odjeljenja za stambeno komunalne poslove. Međutim, iz pomenutog odjeljenja niko nije odgovorio na naš zahtjev.

ELTA TV