pripreme rudar-prijedoraPripreme fudbalera Rudar-Prijedora za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, u kojoj su proveli prethodnih pet sezona, teku po planu.

Simpatizere „zeleno-crnih“ ohrabrila je činjenica da će na klupi i dalje sjediti dosadašnji šef stručnog štaba Darko Nestorović, jer im, ukoliko se zna koliko je učinio za ovaj klub, daje nadu za optimizam.

– Odradili smo tri treninga na Gradskom stadionu, gdje ćemo raditi dok se ne počne sa promjenom travnate podloge, a potom ćemo postavljene zadatke obavljati u Ljubiji – priča Nestorović.

Za sada su pojačanja „rudara sa Sane“ samo ofanzivni vezni igrač Siniša Radoja i defanzivni vezista Aco Đokić, a u roku od tri-četiri dana biće poznata imena eventualnih novajlija.

– Pojačaćemo se samo na pozicijama na kojima je to potrebno, a oslonac predstavljaju domaće snage, što govori i činjenica da smo vratili neke bivše prvotimce i priključili pet juniora.

Tako je, podsjeća vrijedni mladi, ali već dokazani stručnjak, legendarni golgeter iz vremena bivše Jugoslavije, bilo i kada su Prijedorčani od 2007.godine nakon ispadanja iz prvoligaškog ranga Srpske, od drugoligaške konkurencije stigli do premijerligaškog društva.

– Imaće Rudar-Prijedor ponovo jak tim, vjerujemo da se strpljenjem može napraviti i da će takvo opredjeljenje poklonici „najvažnije stvari na svijetu“ prepoznati. Vidna je podrška novog predsjednika Gorana Bojića i ostalih članova Upravnog odbora. Ukoliko nam se ukaže prilika i za povratak u bh.elitu svakako ćemo je iskoristiti – istakao je Nestrović.

N.Đerić