cjbpd-zgrada (4)Centar javne bezbjednosti Prijedor odbacio je danas optužbe predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušana Berića na račun ovog centra povodom provođenja bezbjednosnih mjera koje se tiču javnih skupova koji su 14. maja održani u Banjaluci.

CJB Prijedor smatra optužbe SDS-a nekorektnim i neprofesionalnim, navodi se u saopštenju za javnost CJB Prijedor povodom današnjih tvrdnji prijedorskog SDS-a.

Policijski službenici CJB Prijedor su 14. maja 2016. godine u skladu sa planskim aktivnostima MUP-a Republike Srpske izvršili obezbjeđenje organizovanog vanlinijskog prevoza lica na području CJB Prijedor.

cjb pd 1Prema tom planu, sve policijske stanice u sastavu ovog centra su u ranijem periodu ostvarile neposredne kontakte sa predstavnicima organizatora prevoza i prevoznicima kojima je saopšteno da će za sve najavljene autobuse biti obezbijeđen po jedan policijski službenik u uniformi koji će vršiti potrebne preglede i provjere lica neposredno prije polaska, a na osnovu prethodno sačinjenih spiskova koji su vozači i organizatori dužni imati kod sebe kada je u pitanju vanlinijski prevoz putnika.

“Prilikom kontakta sa navedenim napomenuto je i da će angažovani policijski službenik kontrolu i utvrđivanje identiteta vršiti u autobusima, kao što se radi u svim slučajevima kada se vrši obezbjeđenje skupova visokog rizika. Tokom vršenja obezbjeđenja organizovanog prevoza građana policijski službenici su vršili kontrolu lica po svim autobusima na osnovu spiska putnika”, dodaje se u saopštenju.

subota-odlazak na mitinge (1)CJB Prijedor podsjeća da je obaveza sastavljanja spiska putnika u vanrednom prevozu definisana članom 43 i 44 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

“U konkretnom slučaju radilo se o vanlinijskom prevozu lica u saobraćaju, gdje je prevoznik/vozač dužan da tokom vožnje ima putni nalog koji sadrži spisak unaprijed poznate grupe lica. Iste mjere su provođene od strane policijskih službenika MUP-a i kada se radilo o preduzimanju bezbjednosnih mjera za ceremoniju otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banjaluci samo sedam dana ranije i niko nije postavio pitanje”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić zatražio je danas od odgovornih u CJB Prijedor da zvanično saopšte javnosti zašto su tražili spiskove putnika u subotu poslije 17.00 časova do kasno u noć i u prijepodnevnim časovima u nedjelju, budući da ni najmanjeg incidenta nije bilo od strane aktivista i građana na protestu ni poslije protesta.

SRNA

Vezane vijesti:

SDS PRIJEDOR-BERIĆ: ZAŠTO JE POLICIJA TRAŽILA SPISKOVE NAKON PROTESTA?
http://www.prijedordanas.com/?p=50371