avaz-istraga-maksimovic-ubistvo (1)Milan Maksimović (50), mještanin Gradine kod Prijedora, ubijen je u subotu u zaseoku Špadići na lokalnom putu prema Donjoj Marićkoj kod Prijedora. Milan, koji se navodno bavio preprodajom automobila, likvidiran je s dva hica iz pištolja, u predjelu glave i grudnog koša.

Nastavljen uviđaj

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva iz Banje Luke, rekla je da je ubistvo Tužilaštvu prijavljeno oko 17 sati. Osim dežurnog tužioca Željka Blažića, uviđaj na licu mjesta obavili su, kako je rekla, i policijski službenici CJB Prijedor, zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a RS. Uviđaj policije i potraga za nepoznatim ubicom nastavljeni su i jučer na mjestu koje je od ranih jutarnjih sati osiguravala policija.

avaz-istraga-maksimovic-ubistvo (3)U Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci obdukciju tijela ubijenog Maksimovića obavio je patolog Željko Karan, koji nam je potvrdio da je jedan metak završio u grudnom košu ubijenoga, a drugi u njegovoj glavi.

– Razoreni su mu dio mozga i srce – kazao je kratko Karan.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubica je prvi hitac ispalio Maksimoviću u grudni koš, i to ne iz neposredne blizine.

Izvori „Dnevnog avaza“ navode da se Maksimović na seoski put dovezao u tamnoplavom Passatu, pored kojeg je i pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Dragan Ćujić, mještanin Špadića, čija se kuća nalazi 200 metara od mjesta ubistva, priča da je prvo vidio policiju i inspektore kako prolaze pored njegove kuće.

– Kasnije sam otišao da vidim šta se dešava i tu sam saznao da je čovjek ubijen. Čuo sam i kako se zove, ali ga nisam poznavao – ispričao je Ćujić.

avaz-istraga-maksimovic-ubistvo (2)Čula pucnjavu

Od njegove supruge Milene ipak saznajemo da je ona taj dan oko 16 sati, dakle sat prije nego što je o ubistvu obaviješteno banjalučko tužilaštvo, čula pucnjavu.

-Kćerka i ja smo se spremale da odemo na neki rođendan u susjedno selo. Kad sam izlazila iz kupatila, prvo sam čula jedan, a odmah potom i drugi pucanj. Kćerki Dragani sam to rekla, kao i da sam pomislila da pucaju u komšiluku, valjda zbog rođenja djeteta. Ona mi je rekla da je komšijina kćerka rodila dan ranije. Tek kad sam se vratila s rođendana, od supruga sam saznala da je neki čovjek ubijen na putu – kazala je Milena, koja ne pamti da se nešto slično dogodilo u Špadićima.

O motivima ubistva još se ne govori. Oni koji su poznavali Maksimovića, pričaju da je on jedno vrijeme radio u Sloveniji, kao i da je tamo povremeno odlazio zbog nekih svojih poslova. Kažu da se bavio preprodajom automobila koje je, navodno, dovozio iz Slovenije i da se često mogao vidjeti u blizini robne pijace u Čirkin Polju kod Prijedora.

Dnevni avaz

Prve informacije o ovom ubistvu možete pročitati OVDJE

Informacije od nedjelje ujutro o ubistvu Maksimovića možete pročitati OVDJE

Vezane vijesti:

PRIJEDOR: UBIJEN MILAN MAKSIMOVIĆ
http://www.prijedordanas.com/?p=50257

TRGOVAC AUTOMOBILIMA LIKVIDIRAN SA DVA HICA: JUTROS NASTAVLJEN UVIĐAJ – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=50302

UBIJEN MILAN MAKSIMOVIĆ: UVIĐAJ TRAJE I DANAS – VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=50311