sdspd-beric-reakcijePredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor Dušan Berić zatražio je danas od odgovornih u prijedorskom Centru javne bezbjednosti da saopšte javnosti zašto su tražili spiskove putnika koji su išli na legalno zakazane i odobrene proteste u Banjaluci.

“Izražavam žaljenje i protest zbog ponašanja službenika CJB Prijedor koji su nakon 17.00 časova u subotu, do kasno u noć, i u prijepodnevnim satima u nedjelju, pozivali aktiviste stranaka Saveza za promjene koji su rukovodili putnicima u autobusima da donesu u policijske stanice spiskove ljudi koji su putovali na proteste”, saopštio je danas Berić.

On je zahvalio svim građanima Prijedora, koji su učestvovali na protestu i mitingu, na dostojanstvenom ponašanju tokom skupova i prilikom povratka u Prijedor.

subota-odlazak na mitinge (4)“Aktivisti i građani nisu na protestu i nakon njega napravili niti jedan incident i zato smatram da nije bilo nijednog zakonitog razloga za navedeno ponašanje službenika CJB Prijedor”, kaže Berić, koji je i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je dodao da će zatražiti odgovornost pojedinaca u CJB Prijedor ako se pokaže da je riječ o njihovoj samovolji, kao i javno očitovanje MUP-a Republike Srpske, ukoliko bude otkriveno da je MUP naredio dostavljanje spiskova.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

sds-szp-odlazak na protest