avaz-hofman-bektasevicHasan Bektašević (44), mještan Gomjenice kod Prijedora, nakon katastrofalne poplave ostao je bukvalno na ulici sa suprugom Elvisom i tri kćerke, Ajlom (11), Minom (13) i Elmom (16). S 105 maraka dječijeg doplatka nije mogao ništa početi, a onda se iznenada, bukvalno preko noći, pojavila i njegova “dobra vila”.

Miran san

Semira Hofman (Hoffman), rodom iz Ljubije kod Prijedora, doputovala je iz Amerike gdje već dugo boravi i Bektaševiće uselila u svoju kuću. Potom im je kupila traktor, a povremeno, kad zatreba, ovoj vrijednoj porodici daje i novac da plate komunalije.

Presretan zbog preokreta koji je njegovoj porodici uljepšao život, a njemu donio konačno miran san, Hasan kaže da još ne vjeruje u čudo koje mu se desilo.

-Upalim traktor i ne mogu vjerovati. To je za mene nešto veliko, jer sam se borio da preživim, išao na nadnicu, sakupljao željezo i kabasti otpad da prehranim i školujem djecu… Othranili su me dido i nana, nemam sestru, ali Semira je moja sestra – kaže Hasan koji s traktorom već uveliko obrađuje zemlju koju uzima pod najam.

Bez dileme

Zbog Bektaševića je sretna i Semira. Kaže da nije bilo dileme da li im pomoći, jer je čula da je riječ o dobrim ljudima koji se na sve načine bore za život.

Želja za radom

-Ova porodica me oduševila, jer sam čula da su vrijedni i da pokušavaju iz ničega nešto napraviti, imaju želju za radom. Nažalost, nikako im nije uspijevalo, uvijek su udarali u neki zid pa sam odlučila pomoći im – kazala je Hofman koja, osim klinike za autizam, na Floridi posjeduje i pet domova za osobe sa smetnjama u razvoju.

Dnevni avaz