rudar prijedor-pres pred zeljeznicar (1)Na svom posljednjem ovosezonskom gostovanju u premijerligaškoj bh.konkurenciji fudbaleri Rudar-Prijedora, koji će od jeseni ponovo igrati u Prvoj ligi Republike Srpske, odlaze na megdan sarajevskom Željezničaru.

-Imajući u vidu da je „Željo“ igrao kod kuće neriješeno sa Zrinjskim i izgubio u Zenici sada su pod velikim imperativom pobjede, jer su im bodovi prijeko potrebni ukoliko žele da imaju priključak u borbi za izlazak na evropsku scenu. Možda po prvi put idemo potpuno rasterećeni da odigramo utakmicu i naš osnovni zadatak će biti da ostavimo dobar utisak, odigramo što bolje, a ukoliko nam se ukaže šansa da ostvarimo i povoljan rezultat – rekao je šef stručnog štaba Priejdorčana Zlatko Jelisavac.

Strateg „rudara sa Sane“ neće moći da računa na Nemanju Marića zbog žutih kartona, a u kombinaciji za sastav tima je i Petar Bogdanović, pošto se oporavio od bolova u vilici.

rudar prijedor-pres pred zeljeznicar (2)-Idemo da se nadigravamo sa sarajevskim „plavima“, iako znamo da bi im pobjeda protiv nas značila mnogo u borbi za Evropu. Očekujemo da će tribine na stadionu „Grbavica“ biti ispunjene do posljednjeg mjesta, što će biti naš imperativ da odigramo još bolje i nadamo se bar bodu – rekao je mladi prvotimac Demir Jakupović, ističući zadovoljstvo što je njegovim pogotkom, prvim u prenstvenim borbama, osvojen bod u duelu sa Vitezom, posebno što je njime Rudar-Prijedor konačno zatresao mrežu rivala, poslije 586 minuta.

Zanimljivo je da su Prijedorčani samo na svom prvom gostovanju Željezničaru u elitnom rangu, 19.septembra 2009.godine remizirali (1:1), a potom u naredna četiri gostovanja doživjeli sva četiri poraza.

JOVIČIĆU NAGRADA KAPITENSKA TRAKA

U dosadašnjem toku prvenstva Rudar-Prijedor je sa kapitenskom trakom predvodio Nebojša Šodić. Kada nije bio u sastavu, tu ulogu obavljao je Nemanja Pekija. Protiv Viteza domaću ekipu je sa kapitenskom trakom na teren izveo pouzdani „štoper“ Aleksandar Jovičić.

-Šodić je bio na spisku, ali ne i u prvih 11. Lično sam se odlučio za takvu odluku smatrajući da Jovičića treba nagraditi, kao reprezentativca BiH, možda i našeg najperspektivnijeg igrača, da vidi kako izgleda taj teret uloge kapitena – pojasnio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-pres pred zeljeznicar (3)