toplana prijedor-primopredaja (2)“Toplana” u Prijedoru završila je grijnu sezonu sa gubitkom od oko 9 miliona maraka. U tom preduzeću negativno poslovanje pravdaju visokim ratama za kreditna zaduženja, ali i investiranje u izgradnju toplane na bio masu. Uprkos gubicima, tvrde da je ovo jedna od najuspješnijih sezona, jer se nova toplana pokazala kao izuzetno korisna.

– “Toplana” je u prethodnoj godini koristila mazut pet mjeseci, a samo jedan mjesec bio masu. Što se tiče cijele sezone, mogu reći da smo za samo jedan mjesec za mazut potrošili više od milion maraka, a za četiri mjeseca smo za drvo potrošili 1 600 000 maraka, što najavljuje optimistične pokazatelje za toplanu – izjavila je Ljiljana Despotović, direktor “Toplane”, Prijedor.

Cijena grijanja za potrošače je nepromijenjena i tako će biti sve dok “Toplana” ne izmiri kreditne obaveze.

toplana-biomasa (1)Bez obzira na to, Prijedorčani se ne žale na kvalitet grijanja.

U “Toplani” su najavili i nove investicije. Jedna od njih je izgradnja postrojenja za proizvodnju
toplotne i električne energije.

– Takođe, predstoje nam investicije kada su u pitanju naše podstanice. Tu ćemo kroz ugradnju mjerno-regulacione opreme poboljšati kvalitet grijanja, posebno kada je riječ o regulaciji dnevnog i noćnog grijanja – potvrdio je Zoran Knežević, izvršni direktor Tehničkog sektora u “Toplani”, Prijedor.

Toplana u gradu na Sani ima oko četiri hiljade korisnika. Ovom prilikom su pozvali građane koji su se isključili sa sistema centralnog grijanja da se ponovo priključe.

ELTA TV1

toplana pd