aleksandar jovicicDa mnoge stvari u bivšoj upravi Rudar-Prijedora nisu štimale i da su rađeni brojni „pogrešni koraci“ dokaz je i talentovani Aleksandar Jovičić na kome je, između ostalih mladih igrača, prijedorski klub mogao i trebao da gradi ekipu za budućnost.

Naime, ovaj mladi fudbaler koji uspješno može igrati na više pozicija, „ni kriv ni dužan“ našao se na pripremama banjalučkog Borca.

Jovičić je prošao sve selekcije „rudara sa Sane“, da bi u januaru 2013. godine, zajedno sa još sedam talentovanih juniora, potpisao jednogodišnji ugovor sa Prijedorčanima.

Bio je standardan u juniorskom timu, trenirao sa prvotimcima ali u sezoni 2012/13 nije dočekao svoju šansu.

Dolaskom novog trenera Slobodana Starčevića i najavom da će se klub više oslanjati na svoj podmladak očekivalo se da i Jovičić dobije priliku.

Međutim, loši rezultati, smjena trenera, dovođenje igrača „sa strane“ upitnog kvaliteta, doveli su do toga da ovaj mladi fudbaler i dalje nije imao šansu za dokazivanje.

Tek povratkom Darka Nestorovića na „kormilo“ Prijedorčana u finišu sezone tokom grčevite borbe za opstanak, Jovičića je „ogrijalo sunce“.

Postao je standardan na poziciji lijevog beka, iako je u podmlatku najčešće igrao kao „veznjak“, i svojim igrama, borbenošću i zalaganjem brzo je osvojio simpatije domaćih navijača, a uporedo sa dobrim igrama, rasla je i pažnja usmjerena prema ovom mladom igraču.

Uprkos činjenici da je u posljednjem ovosezonskom prvenstvenom susretu protiv Željezničara doživio neugodnu povredu, zbog koje nije trenirao gotovo dva mjeseca, interes za Jovičića pokazalo je nekoliko klubova.

Dok u Rudar-Prijedoru nisu imali ni upravu, ni trenera, ni igrače, stigao je poziv iz banjalučkog Borca, a, s obzirom na nebrigu većine članova starog rukovodstva Prijedorčana, mladi fudbaler je zbog isteka ugovora postao slobodan igrač.

„Iznenadio me poziv Slobodana Starčevića, sportskog direktora Borca, jer sam na kraju sezone doživio povredu. Ipak, moram iskreno priznati da mi je prijao interes Banjalučana, pa smo ubrzo pronašli zajednički jezik“, kaže Jovičić koji se trenutno nalazi u Mrkonjić Gradu na priprema ekipe trenera Vinka Marinovića.

„Zahvalan sam Rudar-Prijedoru na mojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri. Tokom igranja u zeleno-crnom dresu imao sam podršku svojih trenera i koordinatora Omladinskog pogona Predraga Šorge koji je neke od nas mladih ‘gurao’ u prvi tim. Zahvalan sam i treneru Nestoroviću što mi je u nezahvalnom trenutku za Rudar-Prijedor ukazao šansu koju sam, nadam se, u potpunosti iskoristio. Međutim, poziv Borca nisam mogao da odbijem jer mi je to odlična prilika da i dalje igram u Premijer ligi BiH, i da budem na oku fudbalskoj javnosti, a onda u budućnosti, ko zna…“, rekao je ovaj mladić koji će tek ovog mjeseca napuniti 19 godina.

I na kraju, jedna zanimljivost. Aleksandar Jovičić bi se trebao pojaviti kao statista u nastavku filma „Dobro jutro komšija“ koji se ovih dana snima u okolini Prijedora.

„Zahvaljujući jednom prijatelju, pozvali su me da se pojavim u nekim scenama, što mi je bilo simpatično. Ne znam da li će se te scene naći i u filmu, ali meni je bilo zabavno dok smo ih snimali“, rekao je Jovičić.