sdspd-pres 2juliSrpska demokratska stranka /SDS/ će na narednoj sjednici Skupštine grada Prijedora pokrenuti inicijativu za izmjenu poslovnika i tražiti da se svaki put navedu diskusije odbornika, koji su bili protiv određene odluke.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor i odbornik u lokalnom parlamentu Dušan Berić rekao je danas da se zapisnici sa sjednica Skupštine grada štampaju u skraćenom obliku, uz navođenje samo imena odbornika koji su diskutovali i krajnji rezultat glasanja.

“To je uvijek većina koju čine odbornici DNS-a, SNSD-a, PDP-a, DP-a, SDA, SDP-a i Stranke za BiH, naspram kojih imamo opoziciju od četiri odbornika SDS-a. SDS traži da se bar onda kad su neki odbornici protiv odluke predlagača, navedu diskusije tih odbornika kako bi se ipak mogla razgraničiti i pojedinačna odgovornost odbornika”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Predsjednik Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora Zdravko Torbica rekao je da je neophodno da se objavi popis šteta nastalih poplavama i u domaćinstvima i u privredi i u infrastrukturi.

“Mi zasad baratamo nekim brojkama koje su ukupan zbir šteta, a nemamo podataka o tome šta je tačno kod koga stradalo i koliko to košta”, rekao je Torbica ističući značaj savjeta mjesnih zajednica i potrebu da se na neki način vrednuje rad tih ljudi, a ne da bude u cjelosti volonterski.

Gradski odbor SDS-a Prijedor je jednoglasno predložio Glavnom odboru SDS-a da u izbornoj jedinici jedan nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske bude Dušan Berić, kandidati iz reda omladine Radoslav Torbica i Sanja Rađenović, kandidat iz reda žena Dijana Grahovac, a kadidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Borislav Bojić.

SRNA