tomislav gasic-odbrana doktorske disertacije (2)Dana 27.04.2016 na državnom univerzitetu u Nišu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Republika Srbija, odbranjena doktorska disertacija na katedri biomehenike kod profesora dr Bubanj S. Tema disertacije: “Efekti specijalnih vježbi sa opterećenjem na brzinu i eksplozivnu silu i njihove relacije sa gustinom koštanog tkiva”, te na taj način u skladu sa zakonom stekao zvanje doktora nauka.

Tomislav Gašić je rođen 30.04.1982. godine u Banjoj Luci, osnovnu i srednju školu završio u Prijedoru. Diplomirao na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Banjalučkom univerzitetu 2004. godine na temu „Povrede Ahilove tetive kod sportista“. Magistarske studije završio 2009. godine na FFVIS Univerzitetu u Banjoj Luci. 2010. godine studije pohađao na Russkie gosudarstvennyj universitet fizičeskoj kulʹtury, sporta i turizma, Moskva, Rusija. Odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerzitet u Nišu, Republika Srbija na katedri Biomehanike. Aktivno govori dva strana jezika (engleski i ruski). Oženjen.

Sažetak doktorske disertacije, ali i ostale publikacije Tomislava Gašića možete vidjeti na njegovom sajtu na adresi https://gasictomislav.wordpress.com/ ili možete pogledati OVDJE