avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (1)U obnovljenom dijelu društvenog doma u Čarakovu kod Prijedora danas je otvorena zanimljiva, prodajna izložba ručnih radova, te brojnih rukotvorina među kojim je ljepotom posebno plijenio unikatan nakit. Sve izloženo napravile su članice novoosnovanog Udruženja žena “Mladost” iz Čarakova, njih 30-ak, koje se neformalno druže od oktobra prošle godine.

U međuvremenu su po riječima predsjednice “Mladosti” Nasihe Behlić uspjele da registruju svoje Udruženje i danas ga preko prodajne izložbe predstave široj javnosti.

– Želja nam je bila da pokažemo da se i ovdje može nešto uraditi, da su naše članice baš talentovane, vrijedne, željne da pokažu šta znaju. I od tog što rade možda zarade nešto za svoje domaćinstvo. Redovne smo na našim okupljanjima, bude nas najmanje 25, kaže Nasiha i dodaje da će se nakon ove prodajne izložbe s urađenim rukotvorinama ubuduće predstavljati i na nekim od sajmova u Prijedoru ali i drugim BiH gradovima.

Tom se raduju i članice “Mladosti” Sanela Behlić, koja je majstor za originalan nakit, minđuše i narukvice, ali i Jasmina Mujidžić koja kaže da im je cilj da potaknu i proizvodnju zdrave hrane koja će također imati svoje mjesto na tržištu. Podršku članicima “Mladosti” dali su i brojni gosti i prijatelji među kojim je bila i Nusreta Sivac koja je “od početka upućena u rad ovog Udruženja”.

– Na neki način dala sam neki svoj skroman doprinos oko registracije, tih pravnih akata ili kako to već ide. Krenule su s aktivnostima, imaju tu prodajnu izložbu, imaju volju i u planu da svašta nešto naprave. I to me baš jako raduje, rekla je Sivac.

Dnevni avaz

avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (2) avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (3) avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (4) avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (5) avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (6) avaz-udruzenje zena mladost carakovo-izlozba (7)