policija pdPripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Slavko Cvijić (35) iz Omarske uhapšen je u srijedu zbog sumnje da je u posljednja tri mjeseca u prijedorskoj općini spopadao žene i djevojčice, pred kojima je u više navrata vadio spolni organ i onanisao.

Kako je potvrđeno u MUP-u RS, Cvijić se tereti za krivično djelo zadovoljavanje spolnih strasti pred drugima. Odlukom Tužilaštva, Cvijić je pušten da se brani sa slobode, ali je ekspresno suspendiran sa posla i udaljen iz službe.

Bježale vrišteći

Bludni policajac, zaposlen u Upravi za obezbjeđenje objekata i ličnosti u MUP-u RS u Banjoj Luci, uhapšen je u strogoj tajnosti, kako saznajemo nedugo nakon što je u Kozarcu djevojci pored koje je zaustavio svoj automobil, pokazao spolni organ.

– Obično bi zaustavio svoj automobil pored neke djevojčice, djevojke ili žene, otvorio bi prozor i pitao za neku ulicu ili gdje se nalazi neka ustanova. Dok bi one pokušavale da mu pomognu, on bi izvadio spolni organ i istog trena počeo onanisati – ispričao je izvor “Dnevnog avaza”.

Izbezumljene djevojke i žene prijavljivale su slučaj policiji. One nisu mogle sa pouzdanom sigurnošću opisati seksualnog manijaka, jer su obično, nakon šokantnog događaja, vrišteći bježale.

Do tih detalja policija je došla nakon događaja u Kozarcu, nakon čega je bludni policajac odmah i uhapšen. Istog dana rješenjem načelnika Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a RS Cvijić je udaljen s dužnosti do okončanja krivičnog postupka.

Marija Matić, portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor, rekla je da “su policijski službenici CJB Prijedor 22. aprila (u petak) Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj protiv policajca o počinjenom krivičnom djelu.

Spolne strasti

– Centar javne bezbjednosti Prijedor najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje pripadnika MUP-a RS, koji je svojim nečasnim radnjama nanio sramotu svim časnim policijskim službenicima. Centar javne bezbjednosti Prijedor preduzimat će i u narednom periodu mjere i radnje radi otkrivanja svih oblika kriminaliteta. Ovo je još jedan primjer da MUP RS postupa u skladu sa zakonom te da će svako za koga postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo, biti i sankcionisan – rekla je Matić.

Osumnjičeni Cvijić završio je Srednju policijsku školu, oženjen je i ima dvoje male djece. Krivični zakon RS za krivično djelo zadovoljavanje spolnih strasti pred drugima propisao je maksimalnu kaznu do tri godine zatvora.

Kolege šokirane

Cvijićevo hapšenje šokiralo je sve njegove kolege, koji tvrde da ga poznaju kao vedrog čovjeka i dobrog policajca, koji nije imao mrlje u karijeri.

– Nikada o njemu nisam čuo nijednu ružnu riječ, a kamoli da se radi o seksualnom manijaku. Ništa na to nije ukazivalo. No, imao je određenih zdravstvenih problema i moguće je da je to utjecalo na njegovo ponašanje – rekao je Cvijićev kolega, koji je insistirao na anonimnosti.

Dnevni avaz