ilustracija-kradja automobilaBanjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv tri lica koji su na području pet opština Republike Srpske od 2009. do 2011. godine ukrali 52 automobila.

Optužnica je podignuta protiv Mladena Sužnjevića /40/ iz mjesta Kneževo u Hrvatskoj, sa prebivalištem u Somboru u Srbiji, zbog teške krađe u sticaju sa produženim krivičnim djelom teška krađa u pokušaju i falsifikovanje isprava.

Optužnica je podignuta i protiv Dragoslava Tomića /46/ iz Mrkonjić Grada zbog teške krađe, kao i Željka Lazendića /31/ iz Mrkonjić Grada zbog teške krađe u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Oni su osumnjičeni da su od 2009. do 2011. godine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zajedno i po prethodnom dogovoru, ukrali 52 automobila “golf”, “pasat”, “škoda”, “audi” i druge na štetu više lica sa područja Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Prnjavora i Mrkonjić Grada.

Osumnjičena lica su uhapšena početkom 2011. godine u okviru akcije “Maksi”, koju su sproveli pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka u saradnji sa Okružnim tužilaštvom.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

SRNA
Foto – ilustracija