gomjenica-lijevce (1)Fudbaleri Gomjenice su u prvenstvu Regionalne lige Republike-grupa Zapad ostvarili značajnu pobjedu, pošto su savladali Lijevče sa 2:1.

Do tri boda stigli su u sudijskoj nadoknadi vremena.

Mišo Milošević je iz „skraćenog kornera“ sa desne strane centrirao na suprotnu stativu, najbolji igrač susreta Mihajlo Lajić vratio je glavom u „peterac“, a u gužvi, ko bi drugi, nego najbolji strijelac domaćih Branislav Kajtez vrhom kopačke uspio da je pošalje u mrežu.

Ekipi iz Nove Topole, koja je po borbenosti i zalaganju zaslužila bod, teško je pao poraz, a po završetku susreta njen kapiten Dražen Kočić je psovkama vrijeđao sudije dok su bili u označenom krugu na sredini terena, te mu je glavni arbitar Marko Erak iz Krupe na Vrbasu dodijelio crveni karton.

gomjenica-lijevce (3)Gosti su poslije lijepe akcije došli u vođstvo u 25.minuti kada se Milovan Vujčić našao sam pred golmanom Miranom Pejnovićem i poslao loptu u njegov desni gornji ugao.

U 38.minutu Mihajlo Mijatović je sa ivice šesnaesterca iskosa sa lijeve strane snažno tukao ka golu, lopta je pogodila u ruku jednog protivničkog igrača, a Erak pokazao na „bijelu tačku“.

Siguran realizator najstrože kazne za 1:1 bio je Igor Mršić, koji je u prošloj utakmici protiv banjalučkog Lauša, nakon kojeg su Prijedorčani bili jedno kolo slobodni, najavljivan u klubu kao novi trener.

U međuvremenu, uz namjeru da stručno pomogne Gomjeničanima, koje je početkom sezone vodio Mile Kotaran, sa kojim su prošle godine osvojili „duplu krunu“ (prvo mjesto u Četvrtoj ligi FSP Prijedor i u Kupu grada Prijedora), bez finansijske nadoknade angažovan je sportski direktor premijerligaša BiH Rudar-Prijedora, Stojan Janjetović.

Nije sjedio na klupi, već davao instrukcije iza ograde oko terena, s obzirom da je neophodno da stigne licenca kako bi bio na klupi.

Lijevče je imalo samo 11 igrača na raspolaganju, a za razliku od prethodnih mečeva, Prijedorčani su u drugom poluvremenu bili znatno nadmoćniji.

Kajtez je u 70.minuti sa svega nekoliko metara poslao loptu preko prečke, ali se na kraju popularni „Noni“ iskupio.

Gomjenica:Lijevče 2:1(1:1)

Prijedor
Stadion: „kod Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Marko Erak (Krupa na Vrbasu) 6,5
Strijelci: Mršić (iz penala) u 38. i Kajtez u 90.+2 za Gomjenicu, a Vujčić u 25.minuti za Lijevče
Žuti kartoni: Mijatović, Kreća, Dragić (Gomjenica), Ilić, Kostić, Malić, Kočić, Blesić (Lijevče)
Crveni karton: Dražen Kočić (Lijevče) po završetku utakmice

GOMJENICA:
Pejnović 7, Dragić 6,5, Tadić 7, Lajić 7, Draganić 6,5, V.Torbica 6,5 (od 76. Milošević -), Mršić 6,5 (od 59. Bjelobrk 7), Kreća 7, Kajtez 7, Đurkić 6,5, Mijatović 6,5 (od 86. Karanović -)

LIJEVČE:
Railić 6,5, Kostić 7, Šteković 7, Boloban 6,5, Ilić 6,5, Vujčić 7, Blesić 6,5, Dumonić 7, Kočić 5,5, Malić 6, Peulić 6

Igrač utakmice: Mihajlo Lajić (Gomjenica)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-lijevce (2) gomjenica-lijevce (4) gomjenica-lijevce (5) gomjenica-lijevce (6) gomjenica-lijevce (7)