pd klekovaca-planinari iz slovenije (1)S prijateljima, planinarima, iz Slovenije smo zadnji vikend aprila proveli na Kozari.

U subotu smo iz Rajkovića krenuli prema Kozaračkom kamenu, nastavili put preko Bešića poljane i Glavuše do Mrakovice, gdje smo prespavali, a u nedjelju se spustili do Debelog brijega.

Dobrodošlicu su nam pripremili i vodili prijatelji iz PD “Klekovača” Prijedor i PD “Mulež” Sanski Most, Duško Vujičić, Tanja Timarac, Dragan Majstorović, Meliha Sawanda, Dinko i Rada Rajlić.

Drugi dan planinarskog vikenda s prijateljima planinarima iz Slovenije smo uz vođenje planinarskog vodiča iz PD “Klekovača” Prijedor, Marka Sarića, krenuli s Mrakovice, preko Benkovca, popeli se na Jankovića kamen, spustili do vodopada i ispod Zečijeg kamena ša do Stare Pilane.

Posjetili smo “Mehmedovu crkvu” i uspeli se do Doma PD “Mrakovica” Kozarac, na Debelom brijegu, gdje smo ručali.

Sead Ćurak

PD „Klekovača“ Prijedor

pd klekovaca-planinari iz slovenije (2) pd klekovaca-planinari iz slovenije (3) pd klekovaca-planinari iz slovenije (4) pd klekovaca-planinari iz slovenije (5) pd klekovaca-planinari iz slovenije (6) pd klekovaca-planinari iz slovenije (7)