rudar prijedor-grbU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, u kojoj su se „zeleno-crni“ takmičili pet uzastopnih sezona, zbijaju redove za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske.

Nedavna konsolidacija Upravnog odbora, koji će izborom Skupštine, predvoditi novi predsjednik Goran Bojić, najavljuje bolje dane fudbalskog kolektiva koji je ove godine izborio i svoje treće finale u Kupu RS.

– Sigurno je da, iako svjesni odgovornosti i iščekivanja naših vjerrnih navijača i ukupne sportske javnosti, vjerujemo da se može napraviti pozitivan zaokret i da sa optimizmom, uzdajući se u sopstvene snage, želimo da oformimo kvalitetan igrački kadar. Izvjesno je da će svako ko brani boje Rudar-Prijedora morati dostojno da nosi njegov dres, a prozivku za naredno prvenstvo u eliti Srpske, koje počinje 16.avgusta, obavićemo u četvrtak 3. jula na Gradskom stadionu sa početkom u 18 časova, kada će kandidati za prvi tim biti upoznati sa planom i programom priprema – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović.

N.Đerić