gomjenica-radnik urije-prijateljska (1)Fudbaleri Gomjenice su u prijateljskom odmjeravanju snaga dva prijedorska kluba savladali Radnik Urije sa 5:2.

Ubjedljivo najmlađi igrački kadar člana Četvrte lige FSP Prijedor bio je „okrnjen“, jer su djeca išla u školu, te su utakmicu u njegovoj postavi počela i dvojica momaka iz redova domaćina Davidović i Zorić, koji je kasnije ustupio mjesto Petošu.

Zanimljivo je da su u ulozi sudije, bez pomoćnika, bili u prvom poluvremenu golman Gomjenice Dejan Lajić, a kada je u nastavku susreta stao među stative, pištaljku je uzeo trener-igrač Igor Mršić.

Golman „urijaša“, koji je kod prvog gola, poslije udarca Aleksandra Karanovića sa desne strane ispustio loptu da bi je Branislav Kajtez poslao u praznu mrežu, u nastavku je briljirao.

Sve do 71.minuta, kada ga je „matirao“ Mihajlo Mijatovićza novo vođstvo svoje ekipe (prethodno je Edvin Pađan u 39.minuti postavio rezultat na odmoru, 1:1) odbranio je niz teških udaraca, a u 64.minuti i penal prvom strijelcu Gomjeničana Kajtezu, kada je ciljao njegov donji lijevi ugao.

Brzonogi Aleksandar Stojić (rođen 1999.godine) je u 75.minuti donio novo izjednačenje 2:2, a potom su za regionalnog ligaša RS pogotke postigli Srđan Stupar u 78., Mihajlo Lajić u 81. i Mijatović u 90.minuti, postavivši svojim drugim golom konačan ishod.

gomjenica-radnik urije-prijateljska (2)Gomjenica: Radnik Urije 5:2(1:1)

Prijedor
Stadion: „kod Celpaka“
Gledalaca: 10
Sudije: Dejan Lajić/Igor Mršić
Strijelci: Kajtez u 18., Mijatović u 71. i 90., Stupar u 78. i M.Lajić u 81. za Gomjenicu, a Pađan u 39. i Stojić u 75.minuti za Radnik Urije

GOMJENICA:
M.Torbica, Dragić, Tadić, Čorokalo, Kreća, Mršić, Milošević, V.Torbica, Karanović, Kajtez, Mijatović
Još su igrali: D.Lajić, Bjelobrk, Stupar

RADNIK URIJE:
Inđić, Dragojević, Gnjatović, Daničić, Davidović, Unijat, Zorić (Petoš), Davidović, Pađan, Stojić, Babić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-radnik urije-prijateljska (3)