cjbpd-predavanje-os jovan ducic lamovita (1)U nastavku realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, 22.04.2016 godine, u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Lamovitoj, održano je predavanje na temu „Edukacija učenika o negativnostima korišćenja droga, o bezbjednosnim rizicima korišćenja društvenih mreža i načinu reagovanja na seksualno uznemiravanje“.

Predavanje je održano sa ciljem da se učenicima ukaže na opasnosti koje prijate od nepravilne upotrebe društvenih mreža, kao i edukacija mladih na koji način da koriste „fejsbuk“ i zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od strane drugih lica.

cjbpd-predavanje-os jovan ducic lamovita (2)Tokom edukacije ukazano je na opasnosti kojima su maloljetnici izloženi, a predstavljeni su i načini zaštite, te upute da se policiji prijave uočene negativnosti na društvenim mrežama.

Cilj ovih predavanja je sprečavanje i suzbijanje maloljetničke delinkvencije i drugih preddelikventnih ponašanja, kao i da se ukaže na kriminalno ponašanje i druge oblike socijalno neprihvatljivog ponašanja kod djece i maloljetnika.

Ovom predavanju prisustvovalo je oko 150 učenika pomenute osnovne škole.

CJB Prijedor