srna-dani cvijeca 2016 (1)Na malom gradskom trgu u Prijedoru danas je otvorena turističko-privredna manifestacija “Dani cvijeća-Prijedor 2016” na kojoj je nastupilo 10 od ukupno 15 registrovanih preduzetnika koji se bave plasteničkom proizvodnjom cvijeća, te Komunalno preduzeće.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je namjera gradske uprave, koja je već osmu godinu organizator ove manifestacije, popularizacija plasteničke proizvodnje cvijeća kao vid zapošljavanja.

Pavić je dodao da je ova manifestacija dio šire akcije koja se odnosi na proljećno uređenje grada.

On je istakao da je ovo i privredna manifestacija jer omogućava proizvođačima da prodaju proizvode, a turistička je jer svi koji dolaze u grad imaju priliku da vide kako se u Prijedoru uređuje grad i kako izlagači doprinose da grad bude ljepši.

Šef gradskog Odsjeka za unapređenje poljoprivrede Tatjana Marić istakla je da će gradska uprava i u ovoj godini sa 50.000 KM za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji stimulisati plasteničku proizvodnju jer smatra da je to oblast u kojoj treba proširivati proizvodnju.

Građanima je na raspolaganju oko 50 vrsta cvijeća po cijeni od 0,50 KM pa naviše u zavisnosti od vrste, a prodavci nude i popust na količinu kupljenog cvijeća. Ova manifestacija biće otvorena, do subote, 30. aprila.

SRNA
Video – RTRS

srna-dani cvijeca 2016 (2) srna-dani cvijeca 2016 (3) srna-dani cvijeca 2016 (5) srna-dani cvijeca 2016 (4) srna-dani cvijeca 2016 (6) srna-dani cvijeca 2016 (7)