srna-prijedorski ucenici u sloveniji (1)Osam učenika Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prijedora, koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima, nagrađeno je putovanjem u LJubljanu u prijateljsku posjetu OŠ “Božidar Jakac”.

Direktor OŠ “Branko Ćopić” Sanja Munjiza kaže da je saradnja sa školom u Sloveniji uspostavljena uz pomoć prijedorskog Udruženja Slovenaca “Lipa” i da je ovo bila prva razmjena učenika.

“Susret sa našim kolegama i učenika sa vršnjacima iz LJubljane početak je novog prijateljstva koje ćemo iskoristiti na najbolji način, sarađujući u svim oblastima u kojima imamo dodirnih tačaka i mogućnost za saradnju”, rekla je Munjiza.

Predsjednik Udruženja Slovenaca “Lipa” Alenka Uduč navela je da su učenici tokom vikenda bili smješteni u porodice svojih vršnjaka, da su prisustvovali nastavi i hranili se u školskoj menzi. Išli su u obilazak LJubljane, posjetili Postojinsku jamu i zoološki vrt, te imali organizovan izlet na Bled.

Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici zahvalni su Gradskoj upravi Prijedor koja je platila prevoz, kao i Udruženju “Lipa” koje im je omogućilo ovo putovanje.

Oni kažu da sa nestrpljenjem očekuju dolazak prijatelja iz LJubljane već u maju kada se održavaju dani učeničkih postignuća u OŠ “Branko Ćopić”.

SRNA

srna-prijedorski ucenici u sloveniji (2) srna-prijedorski ucenici u sloveniji (3) srna-prijedorski ucenici u sloveniji (4)