vidovdanske bebe (1)Majkama četiriju beba, rođenih u Prijedoru na Vidovdan, gradonačelnik Marko Pavić uručio je danas poklone poželjevši im da uživaju u roditeljstvu, a njihovim bebama puno zdravlja i sreće u životu.

“Ovaj broj novorođenih beba na taj dan mogao bi da bude pokazatelj da se broj beba iz godine u godinu povećava što nam i jeste cilj da podstaknemo roditelje da rađaju djecu i da uvećavaju svoje porodice”, kazao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da grad Prijedor raznim mjerama, pa i ovakvim protokolarnim, želi da pošalje poruku mladim ljudima da se što više odlučuju za potomstvo jer je to budućnost i njihova, ali i grada Prijedora.

“Imali smo godina kad se rodi jedna ili nijedna beba, a činjenica je da grad Prijedor godišnje gubi jedno selo jer je natalitet u velikom padu”, kazao je Pavić.

vidovdanske bebe (2)Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor Mirko Sovilj potvrdio je da je u 2014. godini rođeno 380 beba i da je važno da je sve veći broj porodilja kojima to nije prvo dijete.

“Broj porođaja je na nivou istog perioda prošle godine, ali je pomak je što imamo više drugorotki i trećerotki”, rekao je Sovilj.

Ovim je završena Konferencija beba BEBE 2014. koja je u Prijedoru održana uoči Vidovdana kada su se na malom gradskom trgu okupile 104 od ukupno 543 bebe rođene u gradu na Sani između dva Vidovdana.

SRNA