rudar prijedor-pres pred borac (2)Još jednu lijepu stranicu svoje istorije trebalo bi danas da ispišu krajiški rivali Rudar-Prijedor i banjalučki Borac.

U susretu, koji se uvijek sa nestrpljenjem očekivao u Potkozarju, a i mnogo šire, bilo da je o zvaničnom ili prijateljskom susretu riječ, odmjeriće snage u derbiju 26.kola Premijer lige BiH od 17:00 časova na prijedorskom Gradskom stadionu.

Domaćin, praktično već „otpisan“ u borbi za opstanak, poslije 11 mečeva bez pobjede (poslednji put osvojio je sva tri boda kod kuće protiv sarajevskog Željezničara, savladavši ga 1.novembra 2015.godine sa 1:0) želi konačno da u okršaju starih znanaca, ali i sportskih prijatelja, konačno trijumfuje.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“, Zlatko Jelisavac, moćiće da računa na sve prvotimce, izuzimajući zbog nediscipline suspendovanog Sinišu Radoju i bolesnog Petra Bogdanovića.

-Atmosfera pred „krajiški derbi“ je zaista dobra, a svi igrači su spremni i maksimalno motivisani. Jedva čekamo da istrčimo na teren i žarko želimo da protiv komšija, koje poštujemo, podarimo pobjedu našim navijačima. Verujemo da će nam pružiti podršku, kao što su to i do sada činili, kao i da će tribine biti pune ljubitelja „najvažnije sporedne stvari na svijetu“. Neka to bude istinski fudbalski praznik -rekao je napadač Prijedorčana Ljuban Antonić.

I direktor kluba, Vukašin Đaković, čovjek-širokogrud, uvijek spreman da o svemu priča tolerantno i dobronamjerno, nada se da će sve proteći u najboljem redu.

Jedan je od onih koji ima najviše kontakata sa navijačkom grupom Rudar-Prijedora „Alkohol bojs“ i koji cijeni njihovo prisustvo, kada prije svega bodreći svoje ljubimce predstavljaju pravi dekor u mozaiku događaja ovakve vrste.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“, Zlatko Jelisavac očekuje da će njegovi izabranici biti na nivou proljećnih igara, jer su se sa svim protivnicima nosili ravnopravno, a jedino je izostajao segment više odlučnosti, koja donosi i bolju efikasnost.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com