humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (1)Na košarkaškim terenima ispred Gimnazije “Sveti Sava” u Prijedoru danas je održan humanitarni turnir u basketu, u kojem su učestvovali učenici škola iz Prijedora i Kozarske Dubice.

Iako je bilo bitno učestvovati, a ne pobijediti, treba spomenuti da su najbolji bili ekipa Mašinska 1 u muškoj i Medicinska škola Prijedor u ženskoj konkurenciji.

Prikupljeni novac u iznosu od 461 KM doniraće za liječenje Sergeja Ševića iz Novog Grada.

Sergej Šević iz Novog Grada boluje od rijetke bolesti bubrega.

Liječenje bi trebao nastaviti u Londonu, za šta su potrebna ogromna novčana sredstva.

humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (2)Kako bi pomogli njemu i njegovim roditeljima, srednjoškolci iz gradova regije Prijedor organizovali su niz humanitarnih akcija. Jedna od njih je i turnir u basketu.

– Ideja postoji od novembra mjeseca kada smo imali republički sastanak mreže Savjeta učenika RS. Smatramo da je sport nešto što pokreće mlade, a ujedno ćemo pokazati i humanost, rekao je učenik Gimnazije “Sveti Sava”, Prijedor Darko Aničić.

– Prolaznici i oni koji prisustvuju mogu da ostave pare u kutiju. Sav novac biće uplaćen na žiro – račun majke Sergeja Ševića, dodala je učenica Medicinske škole, Prijedor Ivana Marić.

Sergejev otac, Dalibor Šević, zahvalan je svima koji organizuju i odazivaju se akcijama pomoći za Sergeja.

Njegovoj porodici to mnogo znači.

– Zahvaljujemo se svim srednjim školama koje učestvuju u ovim akcijama. Hvala i svima koji se odazivaju, rekao je Sergejev otac Dalibor Šević.

Sergej bi već polovinom juna trebao da otputuje u London na liječenje. Mi mu, naravno, želimo brzo ozdravljenje.

ELTA TV1
Foto – Filip Jošić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (3) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (4) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (5) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (6) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (7) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (8) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (9) humanitarni turnir-basket-za sergeja sevica (10)