izlozba mladena bolta (1)U holu Ugostiteljsko – ekonomske škole u Prijedoru sinoć je otvorena izložba fotografija Mladene Bolte.

Mladena je učenica ove škole, a fotografijom se počela baviti prije četiri godine.

Mladena Bolta kaže da je fotografija njenu pažnju okupirala prije četiri godine. Počela je da fotografiše prirodu, ljude i sve ono što bi joj zapalo za oko. Tvrdi da je za dobru fotografiju neophodno oštro oko i dosta rada i truda.

– Kao što nijedna ljubav ne opstaje bez truda, tako ni ova. Fotografija je moja velika ljubav i iz dana u dan se trudim da što više napredujem, rekla je autor izložbe Mladena Bolta i dodala “Za dobru fotografije je potrebno, prije svega, dobro oko, oprema, a ostalo samo dolazi.”

Ova mlada Prijedorčanka pohađa četvrti razred Ugostiteljsko – ekonomske škole.

U toj ustanovi za nju imaju samo riječi hvale.

izlozba mladena bolta (2)Pored toga što u dnevniku niže dobre ocjene, Mladena se može pohvaliti i izuzetnim talentom za fotografiju.

– Ona je izuzetno radoznala djevojka, što se može vidjeti na ovim fotografijama. Zavirila je u svaki kutak svog zavičaja. Zavirila je u svaki kutak svakodnevnog života i ljudske duše, kazala je direktor Ugostiteljsko – ekonomske škole, Prijedor Valentina Sovilj.

Ovo je Mladenina prva samostalna izložba, na kojoj se predstavila sa 30-ak radova. Plan joj je da nakon završene srednje škole upiše Akademiju umjetnosti u Banjaluci.

ELTA TV1
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Mladena Bolta

izlozba mladena bolta (3) izlozba mladena bolta (4) izlozba mladena bolta (5) izlozba mladena bolta (6) izlozba mladena bolta (7) izlozba mladena bolta (8)