tekvando spartak-derventa2016U tehničkoj organizaciji Tekvondo Asocijacije Republike Srpske i uz domaćinstvo Tekvondo kluba Derventa, u istoimenom gradu je održana druga po redu Mala Olimpijada koja je okupila 321 najboljeg tekvondo borca starosti do 14 godina.

Na turniru su učestvovala 33 kluba sa prostora bivše Jugoslavije, te takmičari iz Češke i Slovačke, a mladi prijedorski tekvondoisti su pokazali da su u ovom trenutku najbolji.

Naime, boje prijedorskog tekvondoa „branili“ su klubovi Kozara, Ljubija i Spartak.

U ekipnoj konkurenciji Kozara je zauzela prvo mjesto, Ljubija drugo, a Spartak četvrto, mada treba reći da je „najmlađi“ klub iz grada na Sani imao isti broj bodova kao i trećeplasirana ekipa Sokola iz Bijeljine, kojoj je pripalo mjesto na postolju zbog jedne zlatne medalje više u odnosu na Prijedorčane.

U konkurenciji „Vrtićana“ Spartak je zauzeo ekipno prvo mjesto.

-Izuzetno sam zadovoljan turnirom i nastupom svojih takmičara, nekima je ovo prvi nastup tako da je ovo odličan rezultat za nas, čestitam organizatorima na odličnoj organizaciji, čestitam ekipama Kozare i Ljubije, i izražavam im zahvalnost što smo pokazali široj sportskoj javnosti da je Prijedor rasadnik tekvondo talenata i vrsnih boraca – istakao je trener Spartaka Stevica Dronjak.

On je dodao da ovaj olimpijski sport u gradu na Sani sigurno ima svijetlu budućnost a to su pokazali i mladi takmičari poput Igora Railića (Kozara), Jovane Topić (Ljubija) i Davida Velaule (Spartak).

-Ovih troje tekvondoista su daleko najkvalitetniji mladi borci u Republici Srpskoj a i šire. Iako je imao kvalitetne protivnike naš David Velaula je osvojio prvo mjesto. Treba reći da je i dalje neporažen na svim takmičenjima otkad nastupa i ima preko 30 pobjeda – rekao je trener Spartaka.

Dronjak je izrazio nadu da će u budućnosti tri kluba iz Prijedora na nekom od međunarodnih takmičenja nastupiti jedinstveno.

Zlatni „Spartanci“ su bili: David Velaula, Marko Sirar, Milica Marmat, Anđela Grabež, Miloš Grujić i Dragan Radanović, srebrne medalje su osvojili: Olivera Švraka, Mitar Pušac, Aleksej Bura, Lana Sredić, Andrea Berić, Anđela Mrkić i Mirela Radić i Stefan Stojnić, dok su bronzani bili: Milica Pančić, Dajana Kešić, Anja Muzgonja, Aleksandar Radić i Luka Rubin.

Na kraju, treba spomenuti da su Marko Sirar, Mitar Pušac, Aleksej Bura, Lana Sredić, Andrea Berić, Anđela Mrkić, Dajana Kešić, Anja Muzgonja, Aleksandar Radić i Luka Rubin, na ovom takmičenju imali svoj prvi nastup poslije pet mjeseci treniranja.

Naredno takmičenje na kojem će nastupiti članovi TKD Spartak je Čigra-Limač Open u Zagrebu.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – TKD Spartak Prijedor