sport1-slavija-rudar prijedor (1)Fudbaleri Slavije i Rudar-Prijedora su danas u Istočnom Sarajevu remizirali 0:0. Domaći tim je u drugom poluvremenu igrao odlično, uz veliki broj prilika, ali lopta nikako nije htjela u gol.

Prvo poluvrijeme je bilo jedno od dosadnijih u dosadašnjem dijelu šampionata. Slavija, pod imperativom pobjede u ovom meču, nije napravila gotovo ništa značajno pred golom Dalibora Kozića. Imali su oni loptu više u svom posjedu, imali i neke dobre zamisli, ali nisu mogli u završnici ozbiljnije da priprijete golu Rudar-Prijedora.

Nisu ni gosti bili previše agilni prema naprijed. Svjesni da nemaju nikakve šanse da izbore opstanak u Premijer ligi igrali su rasterećeno, ali istovremeno i oprezno ne želeći da prime pogodak. Ponajbolju priliku za njih imao je Vedran Kantar, ali je njegov šut sa više od 25 metara završio pored gola.

sport1-slavija-rudar prijedor (2)U drugom poluvremenu, nezadovoljan igrom svojih igrača Milko Đurovski je odmah od starta drugog poluvremena uveo, do danas standardne, Stefana Barića i Darka Spalevića, umjesto Momira Zečevića i Igora Radovanovića. Donijelo je to dozu živosti u igru Slavije, čiji su igrači bili mnogo agilniji u napadu. Međutim, prvi su opet zaprijetili gosti. I to, ponovo iz daleka, i ponovo Vedran Kantar sa tridesetak metara. Ovaj put, Mladen Lučić je intervenisao i spriječio pogodak.

Prvi put golman Rudar-Prijedora, Dalibor Kozić, na prave muke je stavljen u 64. minuti. Marko Ristić je oprobao svoj šut sa nekih 25 metara, a Kozić je ipak ostao koncentrisan i uspješno odbranio taj šut. Nastavila se Slavijina ofanziva i dalje. Dvije minute poslije ove prilike Nemanja Bošković je uputio centaršut na drugu stativu, a omaleni Igor Krmar glavom šutirao preko gola.

sport1-slavija-rudar prijedor (3)U narednom napadu ponovo dobra šansa za domaće. Darko Spalević je na desnu stranu izbacio Igora Krmara. Krilni fudbaler domaćih je uputio prizeman centaršut za Spalevića, ali je taj napad ponovo prekinuo sudija Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Isti akteri su bili u prilici i u 69. minutu. Igor Krmar je ponovo pronašao Darka Spalevića, koji prihvata loptu i okreće se, a njegov šut završava tik pored gola.

Kolosalnu priliku Slavija je imala u 75. minutu. Marko Ristić je sjajno izveo korner, lopta pala pravo na nogu Denisa Čomora, koji isto tako odlično šutira, ali Dalibor Kozić čudesnom intevencijom sprečava pogodak. Nije Slavija imala sreće ni u sljedećem napadu. Branislav Arsenijević je šutirao lijevom nogom, tik pored gola.

Da nevolje po Slaviju budu veće pobrinuo se Bojan Marković. Pokazao je njemu vrlo loši sudija Adis Mulahasanović direktan crveni karton poslije duela sa Ljubanom Antonićem. A onda je Slavija ostala i bez Branislava Arsenijevića. Zašto ga je dobio, to zna samo Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Veliku priliku Rudar-Prijedor je imao u 89. minutu. Sudijski poklon od dva crvena gostujući igrači su iskoristili u toj minuti, izašali sami na golmana Lučića, ali je kapiten Slavije spasao svoj pogodak.

Ostalo je do kraja 0:0, pa će Slavija imati ekstremno težak zadatak da opstane u ligi.

sport1-slavija-rudar prijedor (4)SLAVIJA: RUDAR-PRIJEDOR 0:0

Istočno Sarajevo
Stadion FK Slavija
Gledalaca: 400
Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo)
Žuti kartoni: Zečević, Kartal, Marković, Ristić (Slavija), Milutinović, Jovičić, Kozić (Rudar-Prijedor)
Crveni karton: Bojan Marković 79., Branislav Arsenijević 87. (Slavija)

Slavija:
Lučić, Ristić, Krmar, Zečević (od 46. Barić), Bošković, Radovanović (od 46. Spalević), Simović (od 72. N. Pušara), Čomor, Arsenijević, Marković, Kartal
Trener-Milko Đurovski

Rudar-Prijedor:
Kozić, Šodić, Pekija, Burazor, Antonić, Kantar (od 79. Jakupović), Milutinović, Rastoka (od 72. Pejić), Jovičić, Kunić, Erić
Trener-Zlatko Jelisavac

Sport1.ba