fsa prijedor-rudar prijedor-sportska saradnja (1)Tokom mjeseca marta u prostorijama FK „Rudar Prijedor“ Prijedor je dogovorena sportska saradnja između FK „Rudar-Prijedor“ i FSA Prijedor.

Ispred FK Rudar-Prijedor sastanku su prisustvovali sportski direktor Stojan Janjetović i član Upravnog odbora Goran Mikanović, dok su FSA Prijedor predstavljali tremer Nenad Bašić i predsjednik Aleksandar Savić.

-Na sastanku je dogovorena saradnja između dva kluba, prvenstveno u pogledu razmjene igrača. Možda će ovo nekome čudno zvučati, ali želim da naglasim da sadašnja uprava FK Rudar-Prijedor želi da ispravi loš tretman prema „malim“ klubovima. Prvenstveno govorim o svom klubu, pošto je iz FSA Prijedor u redove premijerligaša prešao zavidan broj igrača (Vedran Banović, Ahmet Palić, Milomir Novaković, Veljko Vujković, Nikola Miličević, Miloš Stević, Brane Granatić itd.), i kao naknadu za njihov prelazak nismo dobili ništa, a o upućivanju na „kaljenje“, igrača iz juniorskog pogona na koje se trenutno ne računa za seniorski tim da ne govorim – rekao je Savić, dodavši da je jedini koji je ranije nešto pokušavao u tom pogledu, bio gospodin Predrag Šorga.

fsa prijedor-rudar prijedor-sportska saradnja (2)On je izrazio nadu da će FK Rudar-Prijedor u narednom periodu dogovarati saradnju i sa ostalim klubovima sa teritorije grada Prijedora i regije, jer bez jakih „malih“ klubova nema ni jakog „Rudara“.

Na kraju treba dodati da je Savić uručio nove golmanske rukavice talentovanom golmanu kadetske selkcije „rudara sa Sane“ Luki Kačavendi, dok su predstavnici Rudar-Prijedora su uručili tri lopte Fudbalskoj sportskoj asocijaciji Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com