pdp prijedor-javna tribina (1)Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je da odgovorne političke strukture koje su građani izabrali imaju puni legitimitet i pravo da pozovu građane da idućeg mjeseca izraze nezadovoljstvo nekom vrstom protesta.

“Očekujem da ćemo unutar Saveza za promjene dobiti podršku za to. Građani od nas to traže. Ovo što mi govorimo, to nisu naši hirovi, to su zahtjevi koji dolaze od građana”, rekao je Borenović novinarima u Prijedoru gdje je večeras održana javna tribina u organizaciji Gradskog odbora PDP-a Prijedor.

Govoreći o kandidatima za načelnike opština i gradonačelnike, Borenović je rekao da lideri stranaka koje čine Savez za promjene imaju vrlo korektnu komunikaciju i saradnju i da im je zajednički interes da tu vrstu dobre komunikacije spuste i na lokalni nivo.

“To nije nimalo jednostavno jer postoje određene lokalne sredine koje su izuzetno, izuzetno složene zato što postoje određeni lični animoziteti. Nama je stalo da se ti lični animoziteti što više demistifikuju i razbijaju i da se ide sa porukom koja će kreirati što veći broj zajedničkih kandidata Saveza za promjene”, naveo je Borenović.

Prema njegovim riječima, računica je jednostavna i dvije trećine kandidata trebalo bi da dođu iz SDS-a, a jedna trećina iz PDP-a i NDP-a.

“Ovdje je najvažnija iskrena podrška. Ako smo zajedno, onda ćemo jednako snažno raditi i za čovjeka iz SDS-a, i za čovjeka iz PDP-a i za čovjeka iz NDP-a i na taj način pokazati da smo dovoljno politički zreli da građanima pružimo alternativu”, zaključio je Borenović.

Osim predsjednika stranke, prisutnima su se obratili Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH te Dalibor Grabež, predsjednik Gradskog odbora PDP Prijedor.

Tribini su, osim članstva PDP-a iz Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Oštre Luke, prisustvovali predstavnici SDS-a, NDP-a i Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

SRNA

pdp prijedor-javna tribina (2) pdp prijedor-javna tribina (3) pdp prijedor-javna tribina (4)