saobracajka-motorNa području CJB-a Prijedor u 2015. godini tri vozača motocikala, mopeda i bicikala su poginula, 17 vozača je teško povrijeđeno, a 38 lakše.

“Za prva tri mjeseca tekuće godine na području ovog centra nije bilo smrtno stradalih vozača motocikla, mopeda i bicikla, dva vozača su zadobila teške povrede, a četiri lake povrede”, navodi se u saopštenju CJB-a Prijedor i dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa ovim centrom sprovodi u ovom mjesecu akciju pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala.

Najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda je prekoračenje dozvoljene brzine kretanja kao i tehničke neispravnost.

“Takođe, uočeno je da veliki broj motocikala i lakih mopeda nije registrovan, vozači i suvozači ne koriste zaštitne kacige, te mnogi nemaju položen vozački ispit kategorije `A` i potkategorije `A1”, navodi se u saopštenju.

Cilj akcije je smanjenje posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama, kao i poboljšanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, odnosno uticanje na povećanje svjesti vozača motocikala, lakih mopeda i bicikala za bezbjedno učestvovanje u saobraćaju.

SRNA

saobracajka-pecani-motorista poginuo (1) saobracajka-raskrsnica kozarac (2)