srna-sds prijedor-beric kandidat za gradonacelnikaKandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora biće Dušan Berić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Berić je na konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da se u ovom gradu i iz njega mogu čuti samo one informacije koje su prošle cenzuru vlasti, a koje potom plasira lokalna radio-televizija.

“Žalosna je činjenica da se i BN televizija nalazi u aranžmanu sa gradskom vlasti i preuzima samo one informacije iz Prijedora koje im proslijedi RTV Prijedor. Na taj način vlast u Prijedoru želi prikazati kako u Prijedoru vlada veliko jedinstvo po svim pitanjima i da opozicije skoro i nema. To nije tačno”, tvrdi Berić.

Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Borislav Bojić izjavio je danas da su plasmani koji su vršeni u bankama u Republici Srpskoj “takvi kakvi jesu” i da se istražni postupci sprovode tek onda kad je finansijski sektor ukupno u BiH ugrožen.

“Definitivno nijedna banka u Federaciji BiH nije propala. Banke su propale u Republici Srpskoj. Za to su odgovorni oni koji vrše vlast u Republici Srpskoj i niko drugi”, rekao je

Prema njegovim riječima, promjene su neophodne a zadržavanje postojećeg stanja najgora je moguća stvar za bitisanje institucija Republike Srpske.

Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Zdravko Torbica kritikovao je praksu nesprovođenja zaključaka usvojenih u lokalnom parlamentu na prijedlog SDS-a.

SRNA