kamp djecijih osmijeha 2016-prvi dan (1)„Kamp dječijih osmijeha 2016“, koji je juče otvoren na Kozari, okupio je 75 učenika prijedorskih osnovnih škola koji će do 12. aprila pohađati kreativnu nastavu i nekoliko različitih radionica.

Predstavnik kompanije ArcelorMittal Prijedor Predrag Šorga rekao je da ova kompanija devetu godinu podržava interaktivno učenje i rad sa djecom u prirodi.

-Već treću godinu zaredom kamp je organizovan po programu rada škole u prirodi i u skladu sa smjernicama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će se prije podne izvoditi nastava u improvizovanim učionicama i u prirodi, popodne rad sa volonterima u raznim sekcijama, a uveče zabavni sadržaji poput filmova za djecu, karaoka, maskenbala i diskoteke – potvrdio je Šorga novinarima na Kozari.

Partner kompanije „ArselorMital“ ove, kao i posljednje četiri godine je Udruženje građana „DON“ iz Prijedora.

-Naše udruženje uz finansijsku podršku ArcelorMittal Prijedor, petu godinu zaredom organizuje „Kamp dječijih osmijeha 2016“ na planini Kozari, sa ciljem doprinosa razvoju turističke ponude „krajiške ljepotice“ primjenom novih oblika i metoda učenja do kojih učenici dolaze u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti – rekla je Murisa Marić izvršna direktorica Udruženja građana „DON“ Prijedor.

Na ovogodišnjem izdanju Kampa učestvuju učenici i nastavno osoblje pet osnovnih škola sa područja grada Prijedora, OŠ „Kozarac“ Kozarac, OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska, OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor, OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija i OŠ „Jovan Dučić“ Lamovita.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Kamp dječijih osmijeha 2016

kamp djecijih osmijeha 2016-prvi dan (2) kamp djecijih osmijeha 2016-prvi dan (3) kamp djecijih osmijeha 2016-prvi dan (4) kamp djecijih osmijeha 2016-prvi dan (6) kamp djecijih osmijeha 2016-prvi dan (5)