kud milan egic brezicani-svecani koncert (1)Kulturno-umjetničko društvo “Milan Egić” iz Brezičana večeras je svečanim koncertom u prijedorskom pozorištu počelo obilježavanje četiri decenije svog postojanja i rada.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da 40 godina rada ovog društva treba pozdraviti i pohvaliti, jer je veliki uspjeh da KUD iz jednog prigradskog naselja dostigne nivo da grad Prijedor predstavlja i van granica BiH, pogotovo što je riječ o amaterima.

“Zato sam večeras ovdje da im čestitam jubilej i podstaknem za dalji rad jer su oni jedno od društava koje je sklonilo omladinu sa ulice i iz kafana i zaslužuju našu podršku”, istakao je Pavić.

kud milan egic brezicani-svecani koncert (2)Ovom prilikom predstavljena je i knjiga “Naših 40” koja govori o istorijatu društva.

KUD “Milan Egić” ima više od 150 članova među kojima je i podmladak koji radi u dvije sekcije.

Predsjednik Društva Dragan Savanović kaže da je ponosan na 40 godina rada i što je prvi put objavljena monografija ne samo društva nego i Brezičana.

“Planiramo da trajemo još decenijama, da imamo još više omladine i još više sekcija i da i dalje njegujemo tradiciju i običaje ovog kraja”, rekao je Savanović.

Potpredsjednik društva Olivera Brdar objasnila je da je monografija nastala na osnovu sjećanja članova društva za period od 1976. godine do 1992. godine budući da je kompletna arhiva izgorjela u požaru, pa su podaci osvježeni utiscima starijih i mlađih članova sa putovanja i druženja.

kud milan egic brezicani-svecani koncert (3)“Društvo je obnovilo rad 2009. godine i naš najveći uspjeh je vaspitna uloga za članove. Bitno je da je došlo do promjena u njihovom ponašanju i odnosu prema zajednici i društvu uopšte”, navela je Brdareva.

Na svečanom koncertu uručene su plakete i priznanja za najistaknutije članove društva.

Obilježavanje jubileja biće nastavljeno sutra kada će članovi KUD “Milan Egić” održati tradicionalni godišnji koncert sa gostima u Društvenom domu u Brezičanima. Početak koncerta zakazan je za 20:00 časova.

Osim domaćina, nastupiće KUD-ovi “Drvar” iz Drvara i “Ćirilo i Metodije” iz Busije u Srbiji. Ulaznice za ovaj koncert koštaju tri KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS

kud milan egic brezicani-svecani koncert (4) kud milan egic brezicani-svecani koncert (5) kud milan egic brezicani-svecani koncert (6) kud milan egic brezicani-svecani koncert (7) kud milan egic brezicani-svecani koncert (8) kud milan egic brezicani-svecani koncert (9) kud milan egic brezicani-svecani koncert (10) kud milan egic brezicani-svecani koncert (11) kud milan egic brezicani-svecani koncert (12) kud milan egic brezicani-svecani koncert (13) kud milan egic brezicani-svecani koncert (14) kud milan egic brezicani-svecani koncert (15) kud milan egic brezicani-svecani koncert (16) kud milan egic brezicani-svecani koncert (17) kud milan egic brezicani-svecani koncert (18)