rudar prijedor-pres pred siroki brijeg (2)Rudar-Prijedor u nastavku prvenstva Premijer lige BiH očekuje gostovanje četvrtoplasiranom Širokom Brijegu.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac ne može da računa na Vedrana Kantara, zbog crvenog kartona u proteklom megdanu sa zeničkim Čelikom, i Borisava Erića, koji će na stadionu „Pecara“ takođe izostati, s obzirom da ima tri žuta kartona.

-Očekuje nas teško gostovanje. I Široki Brijeg je u svojoj teškoj poziciji, jes su blizu ispadanja iz trke za izlazak na evropsku scenu. Posustaju u prvenstvu, a jedino im je preostao Kup BiH. Ipak, ostalo je još dosta da se igra, oni vjeruju u izlazak u Evropu, a mi u opstanak. U sličnoj su situaciji i oko žutih kartona, jer im neće igrati Danijel Kožul i Ivan Krstanović. Atmosfera u našoj ekipi je zadovoljavajuća, skoro odlična, a ukoliko budemo imali pristup kao na gostovanjima, protiv Travnika i u odmjeravanju snaga u Mostaru sa Zrinjskim, možemo da ostanemo neporaženi, pa čak, ukoliko odgovorimo na zadatke kao u pomenutim mečevima, i da pobijedimo – rekao je pomoćni trener Rudar Prijedora Saša Keranović.

rudar prijedor-pres pred siroki brijeg (1)Na svom posljednjem prvenstvenom gostovanju Širokom Brijegu u elitnoj bh.konkurenciji Prijedorčani su 18.avgusta 2013.godine remizirali, a u svojoj drugoj sezoni u društvu najboljih 2010/2011, u drugom kolu, 8.avgusta 2010. slavili pobjedu od 2:1, dok su u preostala tri okršaja poraženi.

Stoga njihov optimizam, iako je domaćin svakako favorit, i ima osnova.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com