centar sunce-posjeta djece (1)Javnu ustanovu Centar „Sunce“ iz Prijedora posjetila su djeca iz Centra za vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora iz Banja Luke.

U posjetu je došlo 35 učenika, 10 nastavnika i direktor ovog Centra Saša Tatić.

Djeca iz ovog Centra su imala priliku da prvi put putuju vozom, te da se upoznaju sa načinom funkcionisanja željezničkog saobraćaja koji je u našoj državi veoma malo zastupljen.

Takođe, cilj putovanja je bila posjeta obrazovnoj ustanovi u našem gradu te druženje sa djecom iz Centra “Sunce” koji imaju slične smetnje u razvoju.

U Centru “Sunce” organizovano je druženje djece, zajednički ručak, obilazak škole, te upoznavanje sa načinom izvođenjem nastave.

centar sunce-posjeta djece (2)-Zadovoljstvo mi je što su nam u goste došli predstavnici i djeca iz Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora,a razmjena naših iskustava je od velikog značaja za obe ustanove – rekla je direktorica JU Centar “Sunce” Slađana Radaković.

Ona se zahvalila gostima što su odlučili da baš upoznaju grad Prijedor i Centar „Sunce“ te je izrazila očekivanje da će se saradnja nastaviti i postati tradicionalna.

Tokom ovog druženja dogovoreno je da će uskoro uslijediti uzvratna posjeta djece iz Centra “Sunce” Banjaluci i Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora.

Priredio – Žarko Daničić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

centar sunce-posjeta djece (3) centar sunce-posjeta djece (4) centar sunce-posjeta djece (5)